Маанета и вонящи гьолове срещат евроексперти

Евроексперти прескачаха локви и заобикаляха камари с боклуци, докато инспектират спазват ли се правата на етносите в Столипиново. Делегация от консултативния комитет към Съвета на Европа дойде в гетото, за да се срещне с ромската и турската общност и да чуе директно от хората доволни ли са от живота си и какви са проблемите им. По изрично настояване на гостите от Белгия, Англия, Словакия и Унгария визитата трябваше да е на неутрална територия, затова те бяха избрали учителската стая на СОУ „Найден Геров".

„Кога е валяло за последен път?", попита председателят на комитета Алън Филипс, след като видя огромните локви пред панелките на „Соколите". Мургави мъжаги тутакси обясниха, че това били обратни води, които носели само зарази. Пейзажът се допълваше от камарите с боклуци, сополивите малчугани и жени, които кълцат зеле, седнали на прага. Евроспецовете останаха видимо доволни от новия пазар с подредените сергии и услужливи търговци, но не понечиха да пазаруват.

„Изслушахме лидерите на ромските и турските организации, но за момента ще се въздържим от коментар. Правим мониторинг в още 39 държави и накрая ще излезем със становище", кратко обясни Алън Филипс.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?