Следвайте ни

Люлките в центъра на Пловдив забранени, в кварталите - не СНИМКИ

viber icon

Детските площадки в Цер - Симеоновата градина са опаковани с предпазни ленти, което означава, че са забранени за ползване. В парковете по районите извън центъра децата и през укинеда се забавляваха на люлките и катерушките. Чухме, че от Националния оперативен щаб вече са разрешили в цялата страна  децата да си играят на площадките, а и никой не ни прави забележка, обясниха младите майки, които бяха седнали в неделя на пейките  в парка на ул. "Акад. Петър Динеков" в Кючук Париж и си приказваха, докато хлапетата играят. 

От Община Пловдив  обаче уточниха, че мярката за забрана на детските площадки и фитнеси на открито не е отменена.  Причината е, че те трудно биха могли да бъдат дезинфекцирани постоянно, каквито са изискванията на  здравното министерство. Работниците от "Градини и паркове"  продължават да слагат ленти и твърдят, че на следващата сутрин ги намират скъсани. 

Каране на велосипед по алеята на Гребния канал също  беше забранено през уикенда, но и през двата дни колоездачите правеха обиколки на любимото си място за отдих. 

Всички други велоалеи в Пловдив са разрешени за ползване, казаха от Община Пловдив.  И през тези почивни дни градът отново се завръщаше към предишния си живот. Най-многолюдно беше на Гребната, на "Лаута" и по Главната.  На крайбрежната велоалея от южната страна на Марица велосипедисти вървяха един след друг, включително и с цели семейства. 


Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

мхм

мхм

17.05.2020 | 19:19

В Кючука не играят хлапета , а помаци...

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?