49
Следвайте ни

Любов и избори: 3 двойки минават под венчило в Пловдив в неделя

viber icon

3 сватбени ритуала ще има в Пловдив в изборния ден. Това каза за „Марица“ директорката на ОП „Радостни обреди“ Чудомира Пинджева.  Двойките ще си кажат „Да!“ при спазване на всички противоепидемични мерки, с до 15 души гости. В ритуалите по вричане във вярност ще участват трима музиканти и служебното лице, плюс най-близките на младоженците. 

„В съботния ден няма нито един ритуал. Това се случва за първи път от месеци . Вече сезонът поолеква и сватбите са по-малко“, посочи Пинджева. 

Много двойки обаче са пожелали да докажат любовта си с подпис в четвъртък – 11.11.2021. Общо 7 сватбени ритуала са организирали от общинското предприятие на магичната според младоженците дата. Влюбените вече правят заявки и за следващия ден, който според нумерологията се вписва в града „съдбовни“ и „специални“. Това е 22.02.2022г. „Вече имаме 4 двойки, които са заявили желание да се бракосъчетаят на тази дата. Вероятно ще има и още желаещи“, каза Пинджева. 

Директорката на ОП „Радостни обреди“ коментира, че все още не се изисква зелен сертификат за сключване на брак.“Но повечето двойки са подготвени, предвид това, че след церемонията, празникът продължава в ресторанти и заведения, където сертификатът е задължително условие. Които не са запознати се обаждат и питат“, каза Пинджева. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?