Следвайте ни

Любимо място в жегите: Парк "Лаута" порасна с 80 дка

viber icon

В почивните дни на „Лаута“ е пълно с хора. В прохладата на гората има всичко, което се търси за отдих - детски площадки, фитнес, маси за шах и табла, беседки и шест барбекюта с аромат на печено. За барбекюта се редят на опашки - толкова много са желаещите да си хапнат на въздух. Над 60 000 зрители събра тази година превърналия се в традиция Народен събор. На  три сцени  пяха и танцуваха повече от 4000 изпълнители от цялата страна, а хората се хващаха на хоро.

Над 2000 дървета са засадени в новата част на „Лаута“, твърди кметът на района Костадин Димитров. В залесяването всяка година участват  спортисти и представители на бизнеса, с чиято финансова подкрепа бяха закупени червенолистни сливи за главната алея. Бизнесът се включи и в залесяването на брезовата горичка и пое разходите за шест кучешки площадки в „Тракия“.

Нова детска  площадка с въжена линия, която струва близо половин милион лева, скоро ще бъде завършена на "Лаута". Във всички паркове, включително  на репресираните, „Ротари“,  „Майка и дете“ са обновени детските съоръжения и фитнеси, има осветление, интернет и видеокамери.  Те са свързани с полицията, картината от парковете се вижда на екрана във фоайето на кметството, на компютъра в кабинета на Димитров и на мобилния му телефон.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Бродски

Бродски

11.07.2019 | 09:14

Пловдив има уникален климат и възможност да се превърне в Рим на балканите. Засадете го плътно с пинии и кипариси.По този начин щиэсъздаде едно по различно усещане за визия. п.с. Освен това боровия аромат сутрин е превъзходен.

Отговори
1 1
Симеон

Симеон

11.07.2019 | 08:22

От един зарязан толкова години шубрак, стана най-красивото място в юпловдив

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?