Следвайте ни

Лунен пейзаж срещу пл. "Шахбазян" СНИМКИ

Вече месец се чака бившият стопанин да премахне бетонните основи, останали от бутнато заведение

Пълна неразбория цари около премахнатия преди повече от месец временен ресторант с магазини на кръстовището на бул. „6 септември” и ул. „Никола Войводов”. Тенекиеният обект бе точно срещу площад „Шахбазян”. Обектът - сладкарница, пицария и магазин за ширпотреба, бе разрушен с решение на район „Централен”. Бетонните му фундаменти обаче още стоят и стряскат туристи и пловдивчани.

Там, където е било заведението, са останали бетонни бабуни и стърчащи тръби.

Отстрани на тях са нахвърляни речни камъни - част от дизайна на предишния временен обект. Оказва се, че нито район „Централен”, нито арх. Соня Славчева, която наблюдава от страна на Общината реконструкцията на квартала по ОП „Региони в растеж”, са наясно какво ще има на това място. А тук завиват автобусите, които карат туристи за площад „Александър Малинов” в Стария град.

„По закон сме дали предписание на бившия собственик да премахне остатъците от бетонните фундаменти. Проблемът идва от това, че бившият държател на ресторанта е починал и предписанието е предадено на съпругата му. Тя няма против да разчисти мястото”, обясни инж. Надежда Петрова от район „Централен”. Очаква се теренът да бъде оправен в рамките на „разумен срок” - поне месец. По прости сметки срокът отдавна е преминал. Ако това не бъде направено от вдовицата на бившия стопанин, общината ще разчисти терена за своя сметка, а след това ще си търси направените разходи по съдебен път.

От „Централен” не знаят какво ще има на тази земя. Предположиха, че теренът с площ над 200 кв. метра ще бъде включен по някакъв начин в реконструкциите по ОП „Региони в растеж” - градинка или паркинг. Арх. Соня Славчева обаче отрече да има яснота за лунния пейзаж с циментови бабуни и речни камъни.

„По моя проект на това място не се предвижда да се прави нищо - питайте район „Централен” какво мислят да правят там”, каза арх. Славчева и така порочният кръг се затвори.

От „Централен” признаха, че нямат планове за този терен. „Засега чакаме наследницата на бившия съдържател да разчисти бетонните основи, а после само ще наслагаме временно плочки, за да не е така занемарено мястото”, предложи инж. Петрова.

Росен Саръмов

Репортер - екип "общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?