46

Лудница до Водната палата за старта на учебната година

Пробивът започва след празниците

След празниците на 6 септември ще започне строителството на подлеза на бул. „Марица-юг“ до Водна палата. Първоначално се предвиждаше работата по пробива да стартира още през август, но сега се оказа, че тапите от частичното затваряне на двата булеварда ще съвпаднат със старта на учебната година.

Проектът е внесен в Община Пловдив и в момента тече съгласуване с всички компетентни институции. Очакваме да започнем строително-монтажните работи в началото на другия месец, каза за „Марица“ инж. Паун Иванов, представител на фирмата изпълнител „ИСА 2000“, София. Той увери, че проектът ще бъде представен на медиите и гражданите, след като го одобрят в Общината.  По бул. „Марица-юг“ ще се изграждат локални платна, които ще имат връзка с бул. „Цар Борис III Обединител“.

В проекта не се предвиждат леви завои, такава е препоръката и на специалистите, за да се гарантира повече безопасност. Колелото се премахва и трафикът ще върви директно през Панаирния мост към Тунела и обратно. Решено е да не се спира изцяло движението, като колите ще вървят по едното платно двупосочно.

Предполага се, че задръстванията на моста ще са двойно по-големи. Проектантите обаче твърдят, че тапите ще се намалят чувствително, след като се изгради транспортното  съоръжение.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
25 коментара
знаем ги

знаем ги

15.08.2022 | 14:00

Важното е пари да се усвояват .Изобщо не им пука дали ще е полезно за града

Отговори
9 0
От вас ще ни остане тъжен спомен и обезкостен град

От вас ще ни остане тъжен спомен и обезкостен град

15.08.2022 | 11:50

Много скоро бай бай Зико ,бай бай Тотев.Не е християнско да ви мислим злото, но Гешев ,като си отиде, мислете как да се спасите от затвора ,щото вашето ...хм ,меко казано усвояване е станало легендарно в цялата страна.Абе ,чопнете нещичко,захлебете, човещина е ,ама вие от лакомия цялата каца отнесохте,като куцо пиле домат

Отговори
16 0
Защото

Защото

15.08.2022 | 11:43

Ни ги натрисат централизирано от София.Въобще Пловдив явно не се е разтърчал до урните да гласува масово,затова.Защото тук има много платен,организиран под команда служебен вот.А редовия гражданин,много от тях само плюят и недоволстват,но на избори не си вдигат д-то да отидат до урните.

Отговори
15 0
От Бургас и морето.

От Бургас и морето.

15.08.2022 | 11:13

Нека бъдем малко обективни.Никога не съм гласувал за ГЕРБ.Няма и да гласувам.Мога аргументирано да се обоснова,но ще стане цял роман. Не вярно,че всички в ГЕРБ са лош материал.Има и добри управленци.Например кмета на Бургас Митко Николов.Имам лични впечатления. Живея и в Пловдив ,и в Бургас.Но пловдивските две недоразумения от ГЕРБ за нищо не стават.Ония случайници Гърневски и Чомаков също бяха позор за града.Само Атанасов донякъде го биваше.Изобщо ,Пловдив не случва много , много на кметове.

Отговори
19 0
????

????

15.08.2022 | 11:11

"В проекта не се предвиждат леви завои, такава е препоръката и на специалистите, за да се гарантира повече безопасност. Колелото се премахва и трафикът ще върви директно през Панаирния мост към Тунела и обратно. " - и по Марица Юг също директно, така ли??? Ако няма леви завои то става поредната тъпня. Много повече ще се заобикаля.

Отговори
17 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

15.08.2022 | 10:26

пак ще се купуват ромски гласове с по две кебапчета чопак бира хляб и 50 лева еднократно не вярвам на ДЕРМЕНДЖИЕВ грам

Отговори
14 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

15.08.2022 | 10:23

РЕАЛИСТА за СЪЖАЛЕНИЕ сте много ВЕРЕН ТОЧЕН ИСТИНСКИ и това е горчивата ИСТИНА за НАС в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Отговори
7 0
Реалист

Реалист

15.08.2022 | 09:57

А вие какво искате???? Единият пиколо в хотела на майка си.Носеше куфарите на гостите на хотела.Другият обслужваше барче.Собствените им семейства са им преценили качествата. Срамна професия няма , но за кмет на град ,като Пловдив се изискват много качества.И на гърба на Герб и Бойко , някога и овца можеше да бъде назначена за кмет.Защото тези недоразумения непрочели дори "Винету" ни ги назначиха.Те не бяха избрани от повечето пловдивчани . .А случаен човек ,на неслучайно място , като знае своята некомпетентност ,че е временно на този висок пост и че сега му е паднало ,почва да граби.Много да граби.Това е тъжната истина за Пловдив при последните двама кмета.

Отговори
27 3
Нали имаше кметски избори?

Нали имаше кметски избори?

15.08.2022 | 09:48

Що не гласувахте за Славчо Атанасов или за директора на английската гимназия?

Отговори
9 7
Едно уточнение за бързо забравящите!

Едно уточнение за бързо забравящите!

15.08.2022 | 10:16

Славчо Атанасов, не че беше Божидар Здравков или Парикян и той си имаше кусури,но спрямо тези двамата леваци беше на светлинни години.Поне беше образован ,възпитан и почтен. А и направи доста неща за града.Най-малкото данъците ни бяха най-ниските в БГ. А цяла България знае ,как му фалшифицираха изборите. Лягаме си с Атанасов ,събуждахме се с Тотев .За Кольо Радев,даже няма какво да се говори.Той и Данка Измамата(доказано фалшифицирала последните кметски избори и печално влезнала в учебниците по социология) бяха съюзници и адвокати на Зико.Те даже не бяха отделни кандидатури ,а помощни мюрета на Зико.На дебатите това ясно се видя и станаха за смях на цяла България.Помнете ги тези неща.

Отговори
17 2
Дебати

Дебати

15.08.2022 | 10:29

Е,хайде сега..не е станало кой знае какво на дебатите.Помним,бяхме там.По-скоро Радев не го гласуваха,защото е кандидатура на БСП.Човекът си бе много стойностен кандидат,Атанасов също.

Отговори
8 6
проф. д-р Мирен Роглов

проф. д-р Мирен Роглов

15.08.2022 | 10:37

Що бе? Гласувахме си за Славчо , но при онази държава на Бойко и Цецо Цветанов и при мамин Ваню в Пловдив , правеха каквото си искат на изборите.Ванката Тотев даже филм си направи , как се фалшифицират изборите.И въпреки това кметските избори между Тотев и Атанасов завършваха в ранните часове на деня с фото финиш.Значи доста хора сме гласували за Славчо, въпреки ненормалната изборна обстановка.

Отговори
15 1
Точно за дебатите говорим.От предизборен щаб

Точно за дебатите говорим.От предизборен щаб

15.08.2022 | 10:51

Радев го кандидатираха, за да помага на Здравко Димитров.Човешко е ,но Зико няма дар слово.Сам срещу Атанасов, щеше да бъде смазан.Та затова Каназирева и Радев ,много явно помагаха на Зико.Такава беше и уговорката.Затова Радев изкара по-слаб резултат от собствената си партия.Обикновено е обратното.Кото при Каназирева например ,Титюков също , а Славчо си е чисто мажоритарна кандидатура.

Отговори
11 1
Ами , какво очаквахте от пловдивския октопод

Ами , какво очаквахте от пловдивския октопод

15.08.2022 | 09:38

Така е ,града ,като се управлява от тотевци ,зиковци ,каназирки, кисьован ,бидони,гергелан , баба мента ,ташковци ,спартаци.....с една дума пловдивския октопод.Само гешевтурата не го вижда този октопод.На кметски избори всички тези са в коалиция.И как няма да са ,като после почва голямото" усвояване".

Отговори
19 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?