46
Следвайте ни

Луди опашки се трупат пред гишетата на градския транспорт СНИМКИ

viber icon

Дълга опашка за карти се нареди вчера пред бюрото на градския транспорт на ул. „Отец Паисий". Предимно учениците чакаха да си вземат кетапите за пътуване с намаление в рейсовете.

Опашки имаше и пред другите бюра в Пловдив. Продавачките мърмореха, че учениците и този път не са си изневерили на навика да се запасяват с карти в последен момент и често протакват, докато срокът им изтече. И се чудеха какво е пречило на тийнейджърите да го направят навреме, в края на декември, когато бяха във ваканция,вместо да отлагат за първия учебен ден. 

За разлика от предишните месеци учениците започнаха годината присъствено, затова пред гишетата на градския транспорт е многолюдно.

Цените на картите се запазват и през 2022-ра, поне на този етап – 16 лева на месец за ученици, студенти, инвалиди, пенсионери, майки с малки деца и 50 лева за абонаментно месечно пътуване по всички 29 автобусни линии в Пловдив. Билетчето си остава левче.

От общината уверяват, че засега няма да вдигат цените и напомнят, че градският транспорт в Пловдив е най-евтиният в страната, въпреки че инфлацията стремглаво върви нагоре, а превозвачите разчитат на по-големи субсидии през новата година.

Снимки от Наташа Манева

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?