Следвайте ни

Лъскат Бунарджика с 1 млн. лева - става чуден парк

Изпълнението на инвестициите е възложено на район "Централен"

Солидна сума от 1 млн. лева ще бъде инвестирана за благоустрояването на Бунарджика. Средствата са планирани в бюджета за тази година, изпълнението е възложено на район "Централен" и в кметството започват да подготвят поръчки за избор на изпълнители. Намерението е да се укрепят всички подпорни стени, да се обезопасят стръмните места с огради, като се оформят панорамни площадки, да се възстановят акведуктът, алпинеумите и алеите, разказа кметът на района Георги Стаменов.

"Централен" ще разполага през 2018 г. с близо 3 млн. лева за инвестиции. Освен за Бунарджика администрацията има задачата да преустрои общинските помещения с площ около 1000 кв. метра в Детмаг "Снежанка" на ул. "Райко Даскалов" в Художествена галерия. За тази цел на района се дава още един милион лева. Общината беше направила няколко опита да отдаде своя дял под наем, но нямаше кандидати. Реституираната част също си стои незаета, с изключение на един дюкян в партера. 

Започваме да подготвяме процедурите за избор на изпълнител за реконструкцията на ул. "Балкан" на стойност 292 000 лева, допълни зам.-кметът на района инж. Тошо Пашов. Напролет ще стартира и изграждането на два паркинга на ул. "Антон Тайнер" до бившия магазин "Евмолпия" и на ул. "Мортагон", където ще могат да спират 12 туристически автобуса. Паркоместата ще струват 324 000 лева. /Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?