Следвайте ни

Ловят с камери гамените, шарили със спрейове по подлезите

viber icon

Благодарение на камерите за видеонаблюдение своевременно са установени авторите на най-новата „рисунка“ върху една от мраморните стени в подлеза от северната страна на тунела. 

Драсканицата  с плътен слой спрейове се появи само ден, след като екип на „Чистота“ за пореден път успя да изтрие с пясъкоструйка рисунките върху каменните облицовки на подлеза.

„Премахнахме новата драсканица веднага. Това е част от превантивните мерки за опазването на чиста градска среда – авторите да разберат, че подобно творчество няма шанс дълго да оцелее в Пловдив“, коментира директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев.

„Ако някой иска да се изявява като графитър, може да представи проект пред Община Пловдив  и дори да получи подкрепа при реализацията му на подходящо за целта място“, допълни кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. 

Междувременно се подобрява координацията между районните кметства, „Чистота“, ОП „Жилфонд“ и ОП „Общински пазари“, което стопанисва част от подлезите. Стаменов съобщи, че тази година се предвижда обновяване на осветлението в подлеза до тунела, а в кратки срокове предстои основно почистване на подовата настилка, която е от естествен камък.  

„Тези дни работници на „Чистота“ отново пребоядисаха с фасадна боя цвят „сахара“ подлеза на площад „Съединение“. Скоростно след това отново се появиха драсканици, но бързо ще ги отстраним. И там, и в подлеза до Чифте баня, със сребърен феролит боядисахме перилата на стълбищата“, каза Димитър Георгиев. Освежен е и входът откъм „Баня Старинна“ към подлеза, за чиято голяма реконструкция е изготвен проект.

Все по-разширяващата се система за видеонаблюдение, както и подсилените патрулни двойки от „Общинска охрана“ и Общинска полиция, имат сериозен превантивен ефект, смятат Стаменов и Георгиев. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Всичко  е  много  лесно

Всичко е много лесно

10.03.2021 | 14:58

Да се залови поне един драскач и под охрана и пред телевизионни камери да бъде принуден да почисти не само подлезите ами и чисто новите нашарени влакове и стени . А фирмите лепящи безразборно реклами по стъкла и врати също.

Отговори
4 0
Ама и ние ви дебнем

Ама и ние ви дебнем

10.03.2021 | 13:02

И да турите едни други камери който да следят кой чупи камерите който пък следят кой ви драска и ви го напрасква Едно Биг Брадърче направете санким То друго в главите ви не иде ОФето умря Да живее ОФ ето

Отговори
0 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?