Лошите съседи на съдия-изпълнител

Живеещите в шестетажен блок на ул. “Копривщица” 29 осъдиха съсед, неплащал за чистачка и осветление във входа. Срещу 70-годишния Кирил Димчев има извадени два изпълнителни листа, единият от които е за сумата от 266,61 лв. с лихвите и 275 лв. разноски по делото. Вторият е на стойност 125 лв. и той трябва да ги издължи на платения домоуправител във входа фирма “Домоуправа” ЕООД за направени съдебни разходи. Управителният съвет на Етажната собственост вече е дала Димчев на съдия-изпълнител и той ще пристъпи към опис на имуществото му, ако мъжът не плати.

Живеещите в блока наели платения управител да ръководи входа им м.г. пролетта и го упълномощили да заведе дело срещу комшията им от втория етаж. По документация той дължал пари за близо седем месеца за чистачка и осветление.

Вземането стана възможно благодарение на добре водената документация в блока, констативните протоколи и решения на Общото събрание. Преди това Димчев получи няколко покани и възможности да плати доброволно дължимата сума, разказа Иван Великов, управител на “Домоуправа” ЕООД.

Длъжникът е на 70 г., но според съседи е добре материално осигурен, с възможност да плаща. Въпреки това отказва, обясни Великов. Димчев ползвал стая в общите части, заградил е части пред апартамента си, но твърди, че ги е купил с жилището, допълва Великов. Според управителя на една от големите и утвърдени фирми за платени домоуправители в Пловдив това не е първият изпълнителен лист срещу недобросъвестен съсед в града.

Търсенето на съдебна отговорност от длъжници във входа стана възможно след поправките в Закона за управление на етажната собственост. Той даде като крайна мярка правото на живеещите в блока да изгонят лош съсед.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Домоуправител

Домоуправител

29.07.2012 | 14:25

Не е Важно дали са първите или не... Важното е, че са първите, които дават известност на такива казуси!!! Радвам се, че има правда! Не може така без да си плаща!!! Успех в начинанията на добряци като ДОМОУПРАВА-ТА! Възхищавам се на хора, които се грижат за общия интерес!

Отговори
0 0
коментар

коментар

23.07.2012 | 11:07

Еееееее, открихте топлата вода. Това е вече практика в Пловдив, но на другата фирма предлагаща тази услуга - Марков НМ 1 ЕООД. Те осъдиха 6 човека от нашия вход, а доколкото знам има още много осъдени.

Отговори
0 0
Лошите!!!

Лошите!!!

22.07.2012 | 08:19

"Лошите съседи - на съдебен изпълнител" - Така трябваше да изглежда заглавието, ако имахме грамотни журналисти и редактори. Така щеше да е, ако "Муравей, Рашков и Гърневски ТРЗ подмолно" не наказваше и не уволняваше всеки, който има подходящо образование и опит за своята длъжност и си върши съвестно работата!

Отговори
0 0
До Въпрос

До Въпрос

22.07.2012 | 07:35

Трябва да се вземе решение от входа, не може касиерът самоволно, съгласие на живущите да събира пари и да не дава отчет. Най-малкото домоуправителят трябва да реагира. Пък вие не му давайте повече пари от определените за чистачка например. Какво като си вдига таксите, без да дава обяснение! А вие ако сте балами, давайте му пари! Според мен ви краде както си знае, потърсете си правата! Направете едно събрание на входа и му потърсете сметка, как така ще събира пари, без да дава обяснение. Според Закона за етажната собственост във всеки вход трябва да има Контролен съвет от трима души. Те трябва да направят ревизия на касата на входа. Успех!

Отговори
0 0
2222

2222

21.07.2012 | 14:13

DA ME PAZI GOSPOD OT TOVA NAKAZANIE .DA JIVEEA V BLOK,,,,,,,,,,ETAJNA SOBSTVENOST,CEDNAZI,GNUS.......

Отговори
0 0
Спиро

Спиро

21.07.2012 | 09:40

Сложете с ГОЛЕМИ ЧЕРВЕНИ БУКВИ, че статията е платена бе, "обективни журналисти"!!!

Отговори
0 0
sven

sven

21.07.2012 | 09:00

лееееко платена статия ;)

Отговори
0 0
Отговор

Отговор

21.07.2012 | 08:03

Има един ЗУЕС и раздел в него "РАЗХОДИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ И ПОДДЪРЖАНЕ НА ОБЩИТЕ ЧАСТИ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ".А колкото до проверката ОС избира "контрольор".

Отговори
0 0
До Гергана Василева

До Гергана Василева

21.07.2012 | 06:42

Герганче, как може да си толкова неграмотна? Разбери, в България няма професия "съдия изпълнител"! Има "съдебен изпълнител", който изпълнява решенията взети от съда! Или ти като са ти преподавали тези неща си пушила отвън.

Отговори
0 0
Въпрос

Въпрос

21.07.2012 | 06:12

Може ли някой да ми обясни как да се направи проверка на касиер на вход,който през известен период от време увеличава месечната такса без да дава обяснение за какво и кой трябва да контролира едни такива такси без отчетност.Не трябва ли и за тези такси да се издава документ за какви услуги плащаме.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?