Следвайте ни

Локалното платно на бул. „Христо Ботев" с нов асфалт и тротоар

viber icon

Нови тротоарни плочки започнаха да редят работниците на локалното платно на бул. „Христо Ботев”, където вече е прокаран нов водопровод по договор между ВиК ЕООД и фирма „Драгиев и ко”.

Пешеходната настилка към квартал „Триъгълника” около Централна гара беше в критично състояние  и хората се спъваха в потрошените плочки. В проекта за реконструкция на водопровода е предвидена пътната настилка от бордюр до бордюр на трите булеварда - „Христо Ботев”, „Копривщица” и Коматевско шосе до кръстовището с бул. „Александър Стамболийски”, но без да са заложени средства за тротоарите. 

Локалното платно на бул. „Христо Ботев” ще се асфалтира вместо досегашната настилка от павета. На тротоара е уплътнена основата и се слагат нови плочки със средства, осигурени от програмата за ремонти и благоустрояване на район „Централен”. Не можехме да оставим  разбитите плочки, затова решихме с наши средства да обновим тротоарите, макар че с този непредвиден обект парите, предоставени от общинския бюджет за кварталите, свършват, обясни кметът на района Георги Стаменов.

В момента се довършва един от последните до този момент обекти - реконструкцията на ул. „Канец”, една от пресечките на Малката главна, срещу Халите. На малката улица са подменени водопровод и канализация и се довършва настилката.

Магистралният водопровод се подменя от двете страни на бул. „Копривщица” между надлеза и Пещерско шосе, а също така на Коматевско шосе в посока бул. „Никола Вапцаров”.  Движението е спряно само в една от лентите, където се монтират новите тръби. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?