Следвайте ни

Линейният ускорител на КОЦ поскъпна с 1 милион за 1 година

viber icon

С един милион лева поскъпна линейният ускорител за лъчелечение, който КОЦ - Пловдив иска да закупи, само за една година.

За космическото оскъпяване се разбра на днешната сесия при разглеждането на актуализацията на бюджета на община Пловдив.

Съветникът от Кауза Пловдив Константин Георгиев прочете писмото на шефа на КОЦ д-р Тихомир Дерменджиев, с което той моли за разрешение да закупи модерен ускорител на стойност до 6 млн. лева със заем от ДСК.

Преди година Общинският съвет разреши заемът да е до 5 млн. лева.

На същата стойност жизнено важната апаратура беше договаряна от предишния управител на Онкото д- р Парашкев Цветков, но той беше елеминиран от конкурса за шеф.

Д- р Дерменджиев твърди в писмото, че офертите, подадени вКОЦ, е за около 6 млн. лева.

Защо офертата е само една, възмути се Йордан Иванов от Демократична България. Той напомни, че заемът беше разрешен на базата на офертата, подадена тогава. Шефът на КОЦ уточни, че офертите са три.

Съветниците напомниха, че управителят е избран временно и поискаха да се насрочи конкурс. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?