1553

Лили Иванова пее боса на Античния

Магьосницата от Кубрат идва Пловдив с нов аранжимент на "Ветрове"

Който не е виждал Лили Иванова боса на сцената, ще може да се наслади на невероятното й шоу довечера и утре на концертите на Античния театър. И в двете вечери шоуто започва точно в 21 часа. То е част от националното турне, което включва концерти в 32 български града.

Представянето на 83-годишната прима на естрадата продължава час и половина. За него тя излиза с 15-сантиметрови токчета, а след това във вихъра на най-ритмичните песни захвърля обувките и започва да танцува боса. След всяка своя песен Лили приема бурни аплодисменти с високо вдигнати ръце. На концерта в Плевен на 25 юли тя за първи път изпълни част от репертоара си боса на сцената. Предишното гостуване на примата в Пловдив бе през септември 2021 година.

Билетите за концерта довечера бяха продадени само за ден и половина в Пловдив. Цените им са 60, 80 и 100 лева. Пропуски има все още само за второто шоу в неделя. Преди това за изявите й в Стара Загора и Ловеч те бяха изчерпени за по-малко от 24 часа.

Част от билетите се препродават масово в интернет на по-високи цени, което значи, че са закупени със спекулативна цел. Затова не се продават по повече от 8 билета на човек. Певицата обаче има толкова верни фенове, че някои от тях са си купили билети и за двете вечери.

Тази година обаче цените са почти двойно по-ниски от тези през 2019 година. Във времето, когато на концерт на Селин Дион можеше да се отиде срещу 60 долара, Вечната Амбър от Кубрат пусна билети срещу 120, 160 и 180 лева и възмути доста от по-възрастните си фенове. По това време нейната лична пенсия за старост бе 237 лева. Преди 3 години медиите изчислиха, че само от един концерт пред 4000 души Лили би изкарала между 460 и 500 хиляди лева.

Преди ден певицата събра хиляди в Созопол. Още стотици летуващи слушаха концерта й извън загражденията и снимаха с телефони оттам. Накрая тя излезе, поздрави ги и им се поклони.

В новото си национално турне Лили Иванова изпълнява в нов аранжимент песента „Ветрове”. Сред другите хитове, които тя представя, са ”Искам те”, "За тебе бях”, „Щурче“, „Детелини“, и „Панаири“. В​ цяла България почитателите й са хора от всички възрасти. Концертите досега показват, че има и много младежи, които са родени много след като тя вече е утвърдена звезда.

Млади и стари знаят наизуст текста, както на тези песни, така и на останалите хитове. Българската публика продължава да се изумява от добрата форма на певицата. Финалните акорди на концертите на Лили обикновена са с песента „Предупреждение” на Тончо Русев и Дамян Дамянов.

Музиканти на концертното турне на примата са „Li Orchestra“. Всички аранжименти звучат модерно и са дело на Ангел Дюлгеров. Силен емоционален момент в програмата са неговите сола, както и тези на цигуларя Орлин Цветанов и пианиста Огнян Енев. Веселин Веселинов-Еко е на контрабас и бас китара, а Росен Ватев - на ударните и перкусии.

Националното турне 2022 на Лили Иванова, чийто медиен партньор е БТА, започна в родния й град Кубрат на 14 април и ще продължи до края на годината. На празника на Съединението тя ще открие новия летен театър в Стара Загора. През октомври ще пее в Хасково, Ямбол, Сливен, Смолян, Панагюрище, Сандански, Благоевград. През ноември ще е в Шумен, Русе и Добрич.

Кулминацията на турнето на Лили ще е в София на 4 декември в зала „Арена Армеец”.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
15 коментара
Доньо

Доньо

14.08.2022 | 11:57

И не че съм русофил (може би малко, здравословно, без излишъци , неподплатено с 4000 и без Путин), но чуйте една руска песен на Юрий Шевчук (Ето все), намирам я за вечна и несравнима , с която и да е от песните на Лили и е пак от старите 90-те години. Да не говорим, че всичките ни естрадни певци са били/и са комформисти,,,и Лили е част от това семейство- лично благоденствие, никаква благотворителност, не съм чул без пари концерт да изнася, на възрастни хора в някой старчески дом. Ама , явно народопсихологията ни е такава- дребна, еснафска. Та и тя! Определено не я харесвам. https://www.youtube.com/watch?v=uZ3hm4GfVrQ

Отговори
1 2
Гого

Гого

14.08.2022 | 10:21

Абе носталгия, носталгия, но всичко с времето си...Не бих отишъл и за 20 лв. Естествено, "на вкус и цвет, товарищей нет"...

Отговори
3 2
Пловдив

Пловдив

14.08.2022 | 00:30

Баба Яга

Отговори
5 5
Не  почитател

Не почитател

13.08.2022 | 22:49

Тази кресла ако не беше снаха на бай ти Пеко, шеше ли някой в момента да я познава.

Отговори
5 6
Пловдив

Пловдив

13.08.2022 | 21:52

Трябва да си изпаднал от борда за да я слушам тази

Отговори
10 7
Т...

Т...

13.08.2022 | 21:02

Почитател съм на хубавата музика, от целия свят, но никога не ми е харесвал пискливия глас на тази образно казано комунистическа снаха. Маниерите, стойките, облеклото и издават един много тесногръд човек, който освен себе си не обича никой друг и много трудно може да те пренесе в един по добър свят.

Отговори
14 8
Minko GEIO

Minko GEIO

13.08.2022 | 19:31

taa ne umre li

Отговори
2 13
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

13.08.2022 | 18:20

ВЕЛИКА е ЛИЛИ ИВАНОВА

Отговори
15 5
Пловдивчанин

Пловдивчанин

13.08.2022 | 16:59

Пожелавам на Лили Иванова успех на турнето и!Тя е много талантлива и да ни радва с концертите си още дълги години!

Отговори
18 5
Малко уважение

Малко уважение

13.08.2022 | 16:44

Към Лили Иванова.Не ви прави чест да говорите с неуважение към нея.Нито за годините й,камо ли за приноса й в бълг.музика.Независимо какъв жанр слушате,певци като нея,отдали целия си живот на това,което правят и го правят и на тази пределна възраст,са за уважение и почит.Но това,разбира се е и до възпитание..

Отговори
24 9

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?