Следвайте ни

Ликвидирана е опасността от морбили епидемия

viber icon

Окончателно е ликвидирана опасността от избухване на епидемия от морбили в Пловдивска област. Новината  съобщи  директорът на  Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р  Тодор Кантарджиев. Това е станало благодарение на мерките, взети от местните здравни власти и лекарите за издирване и ваксиниране на децата, които досега не бяха имунизирани. През тази година в Пловдивско бяха регистрирани само три случая на морбили, като заболелите са излекувани.  Към момента болните от морбили в България са 1137. 

 

Като цяло епидемията затихва, като целта на здравните власти е до началото на новата учебна година ситуацията да бъде окончателно овладяна. Открита е обаче мутация на вируса на морбили. Тя е доказана при пациент от София в Националната референтна лаборатория. Проф. Кантарджиев успокои, че мутацията по никакъв начин не влияе на протичането или разпространението на заболяването. 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?