2374

Ликвидираха неработещия от 15 години инсинератор

Общинският съвет взе решение за ликвидацията на „Инсинератор Пловдив” ЕООД. Предприятието досега не е работило и като съществуващо юридическо лице само трупа загуби. Предложението бе прието с 30 гласа.

Зам.-кметът по финанси Величко Родопски припомни, че ако не бъде ликвидирано предприятието, за да работи в него трябва да вложим едно 8-10 милиона.

„Там от 15 години не е имало дейност. Вътре има едни кашони с машини – ние не знаем какви са. Няма софтуер, с който да започне работата – просто едни кашони си стоят там. Не е ли по-добре да имаме реално предприятие, където да се преработват отпадъците на града, а не като сега да стоим и да трупаме задължения”, попита Родопски.

Общинската съветничка от „Демократична България” Веселина Александрова припомни, че в решението не е посочено на какво основание започна производството по ликвидация.

„Следва да се запише, че прекратяваме дейността на дружеството. Ние сме де факто в несъстоятелност", каза тя.

Николай Радев от БСП обвити Велико Родопски, че подвежда общинските съветници. „Нищо не пречи да се стартира процедурата по концесионирането на сградата и машините.

А с предложението което внесохте преди време с декапитилизирането на дружеството вие го вкарвате в несъстоятелност. Тези които вземат решение за ликвидацията ще вземат закононесъобразно решение”, каза Радев. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Дии

Дии

16.09.2022 | 18:37

Сега кашоните ще ги вземе я някой приятел на Здравку, я Тютюка. После ще направят едно частно инсенераторче и Тютюков ще внесе предложение всички болници в общината да са задължени да го ползват.

Отговори
6 4
Кашона с машините!

Кашона с машините!

16.09.2022 | 18:34

Преди 12години ни закупиха с пари пт Швейцарския фонд!През това време никой не прояви интерес да отвори кашоните и да види,какво оборудване има там!Същевременно десетки гофини изхарчиха десеткк милиони пари и умишлено не ни накараха да работим за да не пречим на бизнеса на КМД!Ми нали от там всеки месец влизат в джобовете на кметовете 360000лв/10% от месрчните пари за сметосъбирането!Капиш!

Отговори
9 0
Справедливост

Справедливост

16.09.2022 | 18:11

А виновни няма ли? Слафчо? А кога ще се разследват и комисионерите? Имаше там един такъв. Джелатов, май се казваше. Прибраха се десетки милиони, а виновни няма.

Отговори
10 0
Майничка

Майничка

16.09.2022 | 17:02

Няма дейност 15 години но си има шеф и получава заплата за някакви кашони и собственика не знае какви. Потрошиха десетки милиони на гражданите все едно нищо не е станала. Какво е това проклятие над Пловдив Господи та ни наказваш с такива безхаберници

Отговори
13 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?