49

Летище Пловдив пуска нови чартърни полети

Летище Пловдив дава старт на зимната програма за 2022 година с нови чартърни полети.

Туристическият бранш очаква този зимен сезон да се доближи до нивата на една от най-добрите години за туризма в България през 2019 година. Това е и причината за пускането на новите чартърни програми, заяви председателят на Съвета на директорите Дойчин Ангелов.

Той коментира, че едната програма e от Турция и стартира на 29 декември. Полетите ще бъдат от Анталия и Измир до Пловдив и ще се изпълняват от авиокомпанията SunExpress. Чартърните полети са общо осем на брой и ще продължат както през януари, така и в началото на февруари. Пред финал са и разговорите за линията Анталия – Бурса – Пловдив, допълни Ангелов.

Втората програма е от Белфаст, Северна Ирландия и стартира на 20 декември. Полетите са 17 на брой, като ще продължат до 26 март и се изпълняват от авиокомпанията Jet2.

„Туристите, които ще бъдат привлечени от тези програми, са основно за зимните ни курорти. Това е добър признак за зимния туризъм у нас”, заяви още Ангелов.

В момента от летище Пловдив има редовни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, изпълняват се и полети до Дъблин.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Просто Мекица

Просто Мекица

30.11.2022 | 13:51

Полетите ги пускат авиокомпаниите ,а летищата ги обслужват .Анадънму ?

Отговори
10 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?