71

Летим от Пловдив до Бурса и Истанбул, може да има и линия до Анкара

Община Пловдив и Генералното консулство на Турция задълбочават сътрудничеството за Летище Пловдив

 

Разкриването на редовни пътнически линии с полети от Пловдив до градовете Бурса и Истанбул обсъждаха на работна среща кметът Здравко Димитров, заместник-кметът Тодор Чонов, търговското аташе на Генерално консулство на Република Турция в Пловдив Армаган Ал и представители на ръководството на Летище Пловдив – Дойчин Ангелов, председател на Съвета на директорите и Красимир Пешев, изпълнителен директор. Ще бъде проучена възможността на по-късен етап да се разкрие и линия до столицата Анкара.

По време на разговорите Армаган Ал поясни, че проучванията на турската страна показват голям потенциал за инвестиции в региона около града и летище Пловдив. Той допълни, че десетки представители на бизнеса и неправителствения сектор от побратимения на Пловдив град Бурса са заявили подкрепата си за разкриване на редовни линии до Турция.

„Летище Пловдив е приоритет за мен от години. Имам уверение и на държавно ниво за подкрепа в развитието му“, заяви кметът Здравко Димитров и допълни, че интермодалният терминал също е с капацитет, който трябва да се има предвид при инвестиции в региона на летището.

От лятото на тази година пловдивски туроператор ще извършва чартърни полети до туристическите курорти Мармарис и Анталия. Това заявиха от ръководството на летището и поясниха, че в момента се уточняват броя полети. Генералното консулство ще съдейства и за увеличаване на туристопотока от Република Турция,  за посещение на курортите у нас през зимния сезон.

В продължение на разговорите за задълбочаване на сътрудничеството страните ще посетят летището на 30-май където ще проведат работна среща по темите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Теди

Теди

19.05.2022 | 22:42

Хааааа 2012 година ли ги е говорил тез същите Дойчин Ангелов! Ужас!

Отговори
2 0
лъже като стар комунист

лъже като стар комунист

19.05.2022 | 19:52

26 май 2012 Две нови редовни линии могат да се открият до края на годината на пловдивското летище - до турските градове Истанбул и Бурса. Това съобщи за Дарик директорът Дойчин Ангелов. Освен тях аеропортът започва преговори и за полет до Виена. Това стана ясно, след като Ангелов се завърна от големия авиационен форум Routes в Талин, Естония. Още преди няколко седмици директорът на летището проведе срещи в Истанбул и Бурса, за избере до кой от двата града може да се открие въздушна връзка, като везните наклониха към втория град. След форума в Талин и бизнес разговорите там обаче стана ясно, че има голям интерес и съвсем реална възможност от Пловдив да се лети редовно и до двата турски града. Интерес към полети до Истанбул е проявила нискотарифна компания, която да започне работа още тази зима. Преговорите ще продължат през следващите месеци. Предварителни разговори са проведени и за още една редовна линия - до Виена. Авиокомпания от средния ценови диапазон на билетите е проявила интерес към Пловдив, след като са се запознали с потенциала на Южния централен регион.https://dariknews.bg/novini/bylgariia/plovdivskoto-letishte-pred-dve-novi-redovni-linii-do-turciq-pregovarqt-i-za-viena-907834

Отговори
8 0
стига приказки

стига приказки

19.05.2022 | 20:39

Е това имах предвид….. как не му е неудобно едно и също приказки…..празни приказки

Отговори
6 0
стига приказки

стига приказки

19.05.2022 | 18:52

Кажете за нещо направено…. наслушахме се какво щяло да стане…. Аман от сладкодумци!!!

Отговори
9 0
Местните

Местните

19.05.2022 | 16:59

гербопитеци ,отново яхнаха летището и започнаха с глупавите си обещания за турска концесия и полети.В главите им е да вземат едни комисионни и да продадат перона.Простотия до шия !

Отговори
6 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?