2374

Лена чете на пловдивчани световна литература в парк "Рибница"

Район „Северен“ се включи в 11-та „Нощ на литературата“. Събитието се осъществи със съдействието на НЧ "Проф. Кирил Дженев - 2018".

Водещ на мероприятието бе Лена Райкова-доброволец.

Пред сцената на парк „Рибница“ 15-годишната ученичка в НГСЕИ със специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър" Никол Ерева  прочете откъси от няколко произведения- „Човек в стъкленица“, Александър Прокопиев (Северна Македония); „Да опознаем Италия. Хиляди чудеса“, Джеронимо Стилтън (Италия) и  „Междинно кацане“, Матей Хоржава (Чехия).

Младата дама вече осем години се занимава с народни танци в школа „Луди Млади“ към читалището, но много обича литературата и пише стихове в свободното си време.

„Щастлив съм, че район „Северен“ участва в един от най-интересните формати за популяризиране на съвременната европейска литература. Така тя ще достигне до повече хора, които ще се докоснат до творбите на европейски поети и писатели, написани в последните 20 години. С ентусиазъм за първа година се присъединяваме към  това ежегодно международно събитие и се надяваме, че именно този формат ще допринесе за появата на нови любители на модерната литература“, сподели кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев на старта на мероприятието.

Главни организатори на събитието в България са посолствата и културните институти на европейски страни (EUNIC България и други), Столична община, Представителството на Европейската комисия в България, Фондация „Детски книги“.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Похвална инициатива!

Похвална инициатива!

08.09.2022 | 20:51

Браво,за доброто на децата е!

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?