Лекари срещу Дянков, елиминирал ги

Откъде знае министър Дянков аз какво съм учил, попита по време на делегатското събрание на районната колегия на БЛС д-р Кирил Еленски, който е член на управителния съвет на организацията. Лекарят визира работния проект на МЗ за изменение и допълнение на Закона за здравното осигуряване. Според него цените на клиничните пътеки ще се изчисляват от агенция под шапката на финансовия министър Симеон Дянков, а няма да се договарят или определят еднолично от експерти на НЗОК.

Дянков обиди лекарите. Той каза, че ценообразуването не е наша работа, защото сме некомпетентни. Допълнителните квалификации по икономика или здравен мениждмънт не били достатъчни, каза още д-р Еленски. Това е пълно елиминиране на БЛС. Ние няма да участваме в акредитацията на лечебните заведения и арбитражните комисии, които досега решаваха споровете между лекар и каса, заяви председателят на колегията д-р Георги Сакакушев. Предвиждат се някакви безумни санкции от 500 до 40 000 лева. Ами ако лекарят е болен, ако е попаднал в задръстване и е закъснял да отиде в кабинета си, попита д-р Сакакушев. Държавата иска да държи всичко, обобщи лекарят.

Делегатското събрание отхвърли проекта и взе решение да даде здрав отпор на документа по време на насрочения за 16-18 октомври отчетно-изборен събор на БЛС.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?