49

Лекари рисуват в помощ на деца с онкологични заболявания

Лекари рисуват за деца. Това е мисията на благотворителната изложба „Цветове за децата - нашето бъдеще“, организирана от Арт Ателие на Медицински университет-Пловдив. 

Фоайето на Учебен корпус 1 от днес до 9 юни отново ще бъде пространство, заредено с красота и доброта. Ще ги усетим в творбите на гостуващите автори - проф. д-р Галина Куртева и д-р Нели Цолова, както и заедно с представителите на домакините - доц. д-р Юлия Пеева от катедра „Социална медицина и обществено здраве“ и гл. ас. Милена Драганова от катедра „Медицинска биология“.

Проф. д-р Галина Куртева е един от големите авторитети на България в областта на медицинската онкологията и химиотерапия. Нейната професионална биография като специалист, дългогодишен национален консултант, началник на Клиниката по химиотерапия в УСБАЛ по онкология в София и виден учен с над 100 научни труда, предизвиква дълбок респект. Д-р Нели Цолова също е посветила живота си на онкологията чрез своя клиничен опит и организаторски умения като маркетинг мениджър в утвърдената фармацевтична фирма "Екофарм".

Но енергията, силата и талантът на участниците в изложбата „Цветове за децата - нашето бъдеще“ не се побират само в сферата на медицината, казват организаторите от  Арт Ателие към Експертен съвет за културна и социална дейност в МУ-Пловдив.

Откриването на изложбата е днес от 13 часа във фоайето на Учебен корпус 1. Приходите ще бъдат предоставени на Детска онкохематология към Клиниката по педиатрия, УМБАЛ “Свети Георги”-Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?