Легендарният футболист Христо Бонев: Излекуваха ме в България, не в чужбина

С помощта на Иван Гарабитов вече не куцам, а в Германия дадох хиляди евро за нищо

Изберете българското, призова в края на миналата седмица един от най-големите наши футболисти за всички времена Христо Бонев. Не си мислете, че Зума  се включва в кампания за защита на родните производители или е станал рекламно лице на някакъв продукт. Просто в България той намерил помощ за болните си колене след като дал хиляди евро в чужбина. Сега не куцам, казвам съвсем откровено, че нямам болки. И то благодарение на уникалната методика на Иван Гарабитов, заслужил треньор по борба, с когото се познаваме още като активни спортисти, твърди Бонев. От известно време почетният президент на „Локомотив Пловдив" видимо имаше проблеми при ходене. Тези дни обаче той е отново във форма.

Държа да разкажа за моя случай, за да знаят хората, че могат да получат „спасение" в България, а не в прочутите клиники в чужбина. От 2 години имам проблем и с двете колена, ядрено-магнитният резонанс показа изхабяване на хрущялите, признава легендарният футболист. Повечето лекари ми предлагаха операция. Аз обаче реших да отида в Германия при известен специалист-травматолог, за когото чух от мои колеги - спортисти. Посетих това лято 2 пъти клиниката му близо до град Бохум - през юни и август. Процедурите бяха по 3 дни. Лекуваха ме с инжекции, по 5 във всяко коляно, медикаменти и слагане на краката в нещо като шошони. Само едната инжекция струваше 160 евро. Общо за двата ми престоя в Германия броих над 5 000 евро и..... никакво подобрение. Наистина се чувствах по-добре в началото, но за съвсем кратко време.

Затова реших да приема поканата на Иван Гарабитов, който има център за здраве и подмладяване в моя град Пловдив. Преди 15 дни започнахме процедурите - по 1 час на ден. Никакви лекарства, никакви инжекции, никаква химия. Когато отидох на първи преглед в център „Гарабитов" бях с наколенки /досега съм използвал 4 такива по 400 евро всяка/, Иван направо ги свали и ми забрани да ги нося. Самите процедури се правят с апарат за матрично-ритъмна терапия „Матрикс", с който се възбужда собствената ритмика на организма и това възстановява способността на свързващата тъкан да функционира правилно. Използват и специални апликатори за масаж на стъпалата за подобряване дейността на органите в тялото. Това е само част от програмата, не навлиза повече в подробности легендарният футболист. По-важното за мен е, че се движа без проблем и вечер спя спокойно, няма ги болките в коленете. Иван ми обеща и в скоро време да играя тенис и футбол, шеговито добавя Бонев. След това със сериозен тон съветва всички спортисти, настоящи и бивши, преди да тръгнат да се лекуват в чужбина да се посъветват с Гарабитов. Като бивш спортист той познава всички травми и последствията от тях за здравето. Знам, че медиите кръстиха Иван Гарабитов „заслужил треньор по отслабване", защото негови пациенти поставиха световни рекорди по смъкване на килограми. Аз бих добавил и заслужил „треньор по оздравяване", с усмивка приключва разговора с журналистите Христо Бонев и с бодра крачка се отправя към колата си.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
лиляна николова от софия

лиляна николова от софия

11.05.2011 | 16:45

КАК ДА СЕ СВЪРЖЕМ С ИВАН ГАРАБИТОВ. ИМА ЛИ НЯКАКЪВ ТЕЛЕФОН

Отговори
0 0
Димитрова

Димитрова

28.10.2009 | 12:12

Адрес на клиниката и тел. за връзка

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?