Следвайте ни

На пъпа на Пловдив: „Върви, народе възродени“ - кеф ти на акордеон, кеф ти на цигулка 

viber icon

От трима улични музиканти днес на Главната, двама изпълняваха „Върви, народе възродени“ на различни инструменти, видя репортерът на "Марица". 

Най-живописен бе 80-годишната легенда на Първомайската група Асен Марчев. Той изпълни химна на българската просвета няколко пъти на акордеон, а след това на цигулка.

Този млад човек също изпълни химна на българската просвета на цигулка.

Маестрото живее в Пазарджик, но наскоро е получил разрешително да свири и на Главната в Пловдив. „Даде ми го новият кмет, защото свиря хубаво на няколко инструмента“, каза той. 

Асен Марчев е музикант цял живот – 35 години е обикалял сцени и сватби с Първомайската група. Изпълнението му на „Върви, народе възродени“ на акордеон събра десетки слушатели, които го аплодираха бурно.

Главната и Капана бяха пълни. На повечето места хората бяха в заведенията един до друг и рядко спазваха социална дистанция. Времето е толкова хубаво, че никой не се и сети за нея. 

На Римския стадион и в Стария град пристигнаха групи с български туристи от третата възраст. 

Под Халите един срещу друг стояха живата статуя Златния и раздавачът на късмет Христос Коминочистача. Добродушният Христос бе набит жестоко от грубиян без абсолютно никаква причина на 6 май. 

Сега седеше на сянка и чакаше всеки сам да си поиска докосването за късмет. 

Снимки от Атанас Кънев и Росен Саръмов

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Жител

Жител

25.05.2020 | 08:27

Ревящите, неработещи книжарници доста време да бяха работили вчера.Хермес затвори в 16 часа и само едната Хеликон на главната беше отворена.Ама търговци!

Отговори
0 0
какъв народ бе

какъв народ бе

24.05.2020 | 18:05

ОВЦЕ СКАПАНИ ТОВА СТЕ!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?