2374
Следвайте ни

Ледената пързалка и коледният базар се завръщат в Пловдив

viber icon

Ледена пързалка започнаха да строят на пл. „Централен“ в Пловдив и скоро малки и големи ще могат да карат кънки. Този път теренът е още по-голям  от миналогодишния – 2256 кв. метра. 

 От общината е издадено разрешение на фирма „Аст сервиз“ ЕООД  за ползване  на част от площада  от 12 ноември до 11 февруари. Схемата за поставяне на временното съоръжение е одобрена от Експертния съвет за устройство на територията.  Месечната такса е 1154 лева. 

На желаещите да се пързалят ще предлагат кънки под наем. За начинаещите ще има помощник – играчка пингвин, за да не падат. Предвидени също така гардероб за багаж и химическа тоалетна.  Атракцията ще бъде съпроводена с музика.

До ледената пързалка ще има и коледен базар – 7 дървени къщички, където ще се продават сувенири, играчки, лакомства и вино.  За площ от 42 кв. метра търговците ще плащат на месец в бюджета 298 лева. 

Снимки от Валентина Биларева

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Офф

Офф

14.11.2021 | 22:45

Тая селска тъпотия пак лииииии

Отговори
1 0
Зико Ленивеца доведе Ледената епоха в Пловдив

Зико Ленивеца доведе Ледената епоха в Пловдив

14.11.2021 | 08:15

Управляващите НЕ могат, управляваните НЕ искат! Познайте кой ще дойде "за вечеря"?

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?