Ламбо за театъра: Държавата да си свърши работата

23 премиерни заглавия на "Сцената", фестивалът ползва безвъзмездно сцената на Дом "Борис Христов"

Държавата трябва да си свърши работата и да осигури средства за ремонта на сцената в Драматичния театър. Всичко останало е една хубава инициатива, но наивна, каза Стефан Данаилов по време на пресконференцията за театралния фестивал "Сцена на кръстопът".

Той припомни, че се е оттеглил от поста министър на културата на прага на финалния ремонт, предвиден за Пловдивския театър.

Не знам защо финансовият министър Симеон Дянков го спря. Сега е моментът замразеният проект да задейства, да се направи ремонт според всички съвременни стандарти. Трябва и сегашният министър на финансите, нали бе избран за депутат от Пловдив, да проумее колко е важно това, защото няма какво да се заблуждаваме  всички финансови министри са един дол дренки, каза Стефан Данаилов.

Той обеща да лобира и пред депутатите за подкрепа. Данаилов представи пред журналисти програмата на 17-тия Есенен международен фестивал "Сцена на кръстопът".

Представленията са 23. Имаме три премиери - на "Възвишение" на откриването на 10 септември от 19 часа в Дома на културата, на

"Речта на селския крал" на Сатиричния и Хасковския театри, и спектакълът "Зебра" на Малко театро Будапеща.

Артдиректорът на фестивала акцентира и върху съпъстващата програма - с изложби, дефилета, уъркшопи, представления на открито.

Бюджетът на "Сцената" е 150 хиляди лева. От тях 50 хиляди дава общината, 45 хиляди -Министерство на културата, 35 хиляди се

очакват от спонсори, останалата част от финансирането трябва да дойде от продажбата на билети.

До седмица Домът на културата трябва да има акт 16, а утре на сесия ще внеса предложение залата да бъде предоставена безвъзмездно на фестивала, обяви кметът Иван Тотев.

Веднага след срещата с медиите Ламбо влезе в изгорялата зала и не скри колко е разочарован от видяното.

Каква беля, мамка му, отбеляза Ламбо, докато директорът на Драмата Кръстю Кръстев му обясняваше какви са скритите и видимите щети в театъра.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?