46

КЗК отхвърли жалбите за поръчката на стадиона на Локото

Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ отхвърли жалбите срещу община Пловдив за стадиона на Локото. „Ел Системс“ АД, „Юнайтид груп“ ЕООД и  „Парсек груп“ ЕООД, участници  в търга за довършване на спортното съоръжение, обжалваха пред регулаторния орган процедурата по обществената поръчка: „СМР за реализацията на работния инвестиционен проект по части „Благоустрояване и инфраструктура” и Централна трибуна“, част от общинската спортна инфраструктура – стадион „Локомотив“ – град Пловдив“

Претенцията на жалбоподателите е, че откриването на процедурата е незаконосъобразна и поискаха налагане на временна мярка „спиране на процедурата“. От КЗК обаче са преценили, че това искане е неоснователно. Отхвърлени са и исканията на фирмите за възстановяване на разходите по производството. По казуса обаче трябва да се произнесе ВАС.

Процедурата по възлагане на обществената поръчка бе открита на 1 август 2023 г. , с осигурен финансов ресурс в размер на 20 400 000 лева без включен ДДС. Поръчката се финансира с бюджетни средства на възложителя – община Пловдив, разпределени в бюджетни години 2024 и 2025 г., съгласно Решения на Общински съвет – Пловдив. 

 

 

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Пловдив

Пловдив

04.10.2023 | 11:29

Да, ама сега трябва да се изчака становището на ВАС и чак тогава може да се коментира, каквото и да е.

Отговори
3 0
„Колежа“

„Колежа“

04.10.2023 | 14:45

Тя, Общината фалира вече. Чакайте, като си нямате работа становището на ВАС, МАС, ако щете. Пари, Общината няма за заплати, камо ле за стадиона в Лаута!

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?