Следвайте ни

Кючука заприлича на "Столипиново"

viber icon

Сметища се трупат около контейнерите за смет в район „Южен” и особено в едноименния жилищен комплекс, където нови кооперации никнат като гъби след дъжд. Съдовете, включително за пластмаси, хартия и стъкло, не стигат да поемат отпадъка. Камарите смет  изправят на нокти жителите на "Кючук Париж", които държат на градската хигиена. 

„Кварталът вече прилича  на „Столипиново”, гневи се Стефан Трифонов от ЖР „Южен”, който кара такси и отлично познава града. Примерите са безброй. Междублоковите пространства около бившия РУМ „Родопи” са замърсени, до магазин „Билла” и блоковете 1100 и 1101 на ул. "Димитър Талев" до старите и очукани казани тип „бобър” сутрин и вечер се въргалят остатъци от храна, обелки от зеленчуци, стари гуми, ламарини, скъсани дрехи.

На ул. „Поручик Въльо Стефов” отпадъците са нахвърлени не само в зелената площ, но дори и на тротоара. Пред блоковете на ул. „Стефан Стамболов”  на всеки 50 метра  са складирани купчини смет.  Камари боклук редовно цъфват около контейнерите на поляната от южната страна на Коматевския надлез. Между блоковете до РУМ "Молдавия" преди няколко дни беше толкова мръсно, че се е наложило да се вика фадрома.

От общинското предприятие „Чистота” реагират веднага на всеки сигнал. Сметището до „Била” беше изчистено рано сутринта вчера, но няма гаранция, че утре няма да се замърси пак.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?