Следвайте ни

Кючука на бунт срещу строежа на огромен блок в градинка

Гневни жители на район „Южен“ стягат протести след като неприятно бяха изненадани с новината за строежа на огромна 18-метрова жилищна кооперация с 300 апартамента. В неделя малката градинка зад Юбилейния блок е била разчертана с видима цел застрояване и отсичане на дърветата.

„Твърде неподходяща би била една сграда на това място буквално под прозорците на хората и на място, на което играят деца и на което лично аз като дете съм играла“, обяви общинският съветник от Демократична България Добромира Костова.

Тя е изпратила запитване до институциите и ще постави въпроса в Общинския съвет под тепетата в четвъртък. Проучванията на лидерката на Зеленото движение в Пловдив са показали, че през 2017 г.  е издадена виза за проучване от Голяма община за 18-метрова сграда.

От кметството на „Южен“ са съобщили на Костова, че не разполагат с проекта и са в неведение, но би трябвало всичко да е законно. „Нужна ни е гражданската енергия и подкрепа, за да спрем поредния безумен случай на превръщането на зелена площ, на която играят деца, в кутии за живеене!“, призоваха гневните жители на Кючук Париж.

Те вървят по стъпките на гражданите от Кършиака, които след серия протести и граждански неподчинения се пребориха за запазването на парка зад хотел „Санкт Петербург“. Новият кмет на Южен Костадин Язов заяви пред "Марица", че е разпоредил проверка по случая и ще даде отговор в най-кратки срокове. Недоволни граждани вече са се събрали за кратко пред кметството да търсят отговори. 

Руслан Йорданов

Журналист

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?