1939

"Кючук Париж" под окупация на багерите

Населението на район „Южен“ живее под окупация на багери, откакто на територията му започна изпълнение на проекти за милиони левове.

От източната страна на "Кючук Париж" върви реконструкцията на ул. „Даме Груев“, на запад се изгражда подлез „Модър-Царевец“, а преди един месец строителната техника превзе и ул. „Модър“, където стартира проектът  на ВиК Пловдив за Южен обходен колектор. В северната част на района кипи усилен труд по пробива до Централна гара, при което част от автогара „Родопи“, ул. „Кукуш“ и „Димитър Талев“ са превърнати в строителна площадка.

Трафикът, който открай време къса нервите на шофьорите в отеснелия  район, стана още по-изнервящ. Успокоението е, че след като приключи ремонтът на ул. „Даме Груев“, ще имаме удобна пътна връзка между бул. „Македония“ и Кукленско шосе“. А подлез „Модър-Царевец“ ще даде възможност за директно преминаване между районите „Южен“ и „Западен“, вместо сегашното обикаляне и чакане в задръствания по бул. „Христо Ботев“.

Но докато му дойде времето, жителите на "Кючук Париж" има да изстрадат голямото разкопаване на бул. „Александър  Стамболийски“, където в началото на новата година също ще започне прокарване на Южен колектор. Тръбите са гигантски, със сечение до три метра, и монтажът им ще отнема доста време. Дискомфорт заради изпълнението на същия проект предстои през 2023 г. на ул. „Петър Стоев“ и  участък на бул. „Македония“. Ул. „Кукуш“, която свързва бул. "Македония" и надлез "Родопи", също е планирана за ремонт и разширение като една от първостепенните пътни връзки с пробива до Централна гара.

Жителите на район „Южен“ продължават да се тревожат и за съдбата на Бетонния мост, който ще бъде съборен, след като завърши строителството на автомобилния подлез между бул. "Македония" и "Васил Априлов". До този момент финансиране на ново съоръжение или надграждане на съществуващия мост не е осигурено. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Митко Коев от пловдив

Митко Коев от пловдив

30.11.2022 | 06:04

България под окупацията на мръсните еврейски пари и на тях самите

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?