Следвайте ни

Кварталите на богатите стават гета без улици и канализация

viber icon

Кварталите Остромила, Беломорски, наричани още VIP, а също така Терзиите и покрайнините на район "Западен", където се шири строителство,  могат да заприличат на своеобразни гета без улици и зеленина, ако не се извърши своевременно отчуждаване на част от имотите за инфраструктура. За това предупредиха от екипа на "Булплан", който подготвя проекта на Общ устройствен план.

Като правило собствениците не желаят да отстъпят и един квадратен метър от имотите си. В резултат на това се лишават в бъдеще да имат удобни пътища, паркове, детски заведения, спортни площадки. Неслучайно една от препоръките на рецензента на проекта на ОУП арх. Антоанета Топалова е общината да предприеме навреме отчуждаване на неурегулирани имоти в периферията на Пловдив. Законът дава право на властите да отчуждават безвъзмездно до 25 процента от имотите. Собствениците получават в замяна инфраструктура и най-вече регулация на имотите, потвърди и арх. Димитър Костов от екипа на "Булплан". 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дивна

Дивна

30.10.2020 | 12:33

Богатите с акъл живеят по селата, не в града!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?