Следвайте ни

Квартал "Гладно поле" става строителна площадка

viber icon

Улични ремонти  ще започнат през  юли и август в кв. "Гладно поле", за който по оперативна програма "Региони в растеж" са предвидени близо 11 млн. лева.

"Търгът е проведен и се очаква до края на седмицата да бъде подписан протоколът на комисията за избор на изпълнители", каза зам.-кметът Пламен Райчев. Сред улиците, включени в проекта, са "Лев Толстой", "Радко Димитриев" и продължение на ул. "Богомил" до бул. "Санкт Петербург". Тази пътна връзка се чака от няколко години от бизнеса, чиито бази са разположени в района на Метро.

Пламен Райчев

Зам.-кметът увери, че наближава и стартът на строителството на нова детска градина на бул. "Александър Стамболийски" /срещу хипермаркет "Рила"/, за която още през миналата година е обявен търг. "Комисията избра изпълнител и чакаме да мине срокът за обжалване", уточни Пламен Райчев.  Градината е за осем групи с общо 200 деца и за нея има одобрен проект и строително разрешение.

Както писахме, предстои да започнат ремонти и благоустрояване в подножието на Стария град между бул. "Мария Луиза" и "Шести септември. Те са за 9 млн. лева и също се финансират по ОП "Региони в растеж".

В момента тече тръжната процедура и за изграждане на подлез "Модър - Царевец" на стойност 11 млн. лева. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?