2374
Следвайте ни

Куриоз в Пловдив: Махат LED лампите от ул. „Лев Толстой” и слагат нови

viber icon

На повечето от улиците в Пловдив, особено в кварталите, не е монтирано  LED осветление, а на ул. „Лев Толстой” и „Радко Димитриев” в кв. „Гладно поле” енергоспестяващите  лампи ще бъдат махнати.

Причината за този куриоз е, че по проект за пътната инфраструктура в квартала, който се изпълнява в момента  със средствата, спечелени от Община  Пловдив по ОП „Региони в растеж”, е предвидено ново  LED осветление. Цената му е включена в стойността на обществената поръчка, съответно с това условие са подписани договорите между Общината и изпълнителите. Ремонтът на „Лев Толстой” е започнат.

Кметът на район „Източен”  е предложил на Голямата община демонтираното LED осветление да  не се бракува, а да се премести в квартала между Цариградско шосе и бул. "Санкт Петербург", където има лампи, но са стари и със слаба жълта светлина. 

Смяната на LED с LED на ул. "Лев Толстой" се дължи на това, че стълбът има една рогатка и по проект са предвидени две, за да е по-светло вечер.

Районните кметства имат минимални пари за уличното осветление. В "Източен" годишният разход за "инвестиции" е 15 000 лева. Кметът на "Южен" Костадин Язов не е планирал нито един лев по това перо. "Нямам пари, за да пренаредя паветата на "Скопие", камо ли за улично осветление", обяснява Язов.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Иво

Иво

05.11.2021 | 13:40

Е как няма, нали на Тотев хотелът е там? Няма други такива наглеци като ГЕРП!!!

Отговори
7 2
с. Бойково!

с. Бойково!

05.11.2021 | 13:02

Ама нали мутрите в общината, трябва да въртят парата! Ми кой ще пълни чеммеджето, те милиардите вече са в Джубайи и други им се радват! Сега, ремонт, на ремонта, на ремонта! Пуста тояга! Време е и в Общината да се развърти шефа на Мевере то, че както са я подкарали след две години, камък върху камък няма да е останал!

Отговори
9 1
Пешо

Пешо

05.11.2021 | 15:34

А бе Глу пак,не четеш ли че лампите ще се преместят и пак ще светят,няма да ги изядат от общината и няма да вземат пари...

Отговори
2 3
Бай Марин

Бай Марин

06.11.2021 | 07:13

Пешооо, Пешо, човекът чете, ама ти или не четеш, или не разбираш. Т.ъп гербаджия! И децата знаят, че освен да крадете, за друго ви няма...

Отговори
2 0
LED

LED

05.11.2021 | 12:36

" ... за да е по-светло вечер ..." ... то светло може да е с един осветител и единична рогатка ... ама кой ли ги гледа тези неща важното е да продаваме лампите на 2R

Отговори
5 1
Ремонт на ремонта

Ремонт на ремонта

05.11.2021 | 12:32

Нищо куриозно няма - ремонт на ремонта! Трябва да има работа, работа, работа, работа...все за нашите ребята!

Отговори
9 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?