49

Куриоз: Нова детска градина в Пловдив стои празна, докато родители се борят за места

Започва строеж на още една забавачка в Кючук Париж

Родителите са в бясна надпревара за места в детските ясли и градини в Пловдив, защото колкото и да се разширява базата, тя пак е недостатъчна. Градът се разширява, много млади семейства с деца пристигат от други населени места и също кандидатстват за детски заведения.

В същото време новата детска градина, изградена в източната част на бул. „Александър Стамболийски“ в район „Южен“ , си стои празна, въпреки че е завършена в края на миналата година. В прекрасната сграда с плувен басейн и физкултурен салон ще се обучават 200 деца. За всяка група има детска площадка, катерушките също са монтирани отдавна. Комплексът е построен от фирма "Запрянови 03" в срок, посочен в договора с общината.

Тази детска градина обаче изобщо не фигурира в списъците за прием на деца за новата учебна  година , при все че в Кючук Париж има голям дефицит на свободни места в забавачките.

Проблемът е, че детската градина на бул. „Александър Стамболийски“ и досега не е обзаведена с мебели и кухненско оборудване.

Оказа се, че община Пловдив  за трети път е обявила обществена поръчка за избор на доставчик.

„На първия търг нямаше нито един кандидат. Решихме, че цената от 300 000 лева е ниска и я увеличихме на 400 000. На втория търг имаше кандидати, но всички са допуснали неточности при изготвянето на документацията и бяхме принудени да отменим процедурата. Сега се надяваме да успеем да изберем изпълнител“, обясни зам.-кметът на община Пловдив Пламен Райчев.

Той увери, че градината на бул. "Александър Стамболийски" ще бъде отворена за новата учебна година, след като се обзаведе и се назначи персонал. Прием ще бъде обявен, когато детското заведение е в пълна готовност да посреща децата.

Още една градина започва да се строи в Кючук Париж. Това е разширението на ДГ "Зорница" на ул. "Георги Кондолов". "Проектът е одобрен и се подготвяме за първа копка на 28 април", каза кметът на "Южен" Костадин Язов. 

Новата сграда е двуетажна и е предвидена за 5 групи.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Такава ни е Държавата

Такава ни е Държавата

25.04.2022 | 00:01

Тя е за Украйнските деца.Нашите деца ще почакат.

Отговори
1 0
Йоан

Йоан

23.04.2022 | 19:30

Една година да не обзаведете градината, М….крадци!

Отговори
1 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?