3906

Куриоз: Две общини си делят по една лента на Рогошко шосе

Двете общини - Пловдив и "Марица", ще подписват споразумение за ремонта, който наскоро започна на Рогошко шосе със средствата от градския бюджет. Причината е, че преди време, при определяне на границите, е допуснат куриоз - по кадастър в района на екарисажа Пловдив е собственик на южната лента на булеварда, а "Марица" - на северната.

Смесената собственост на двулентов булевард е с дължина 563 м от общо 4,346 км от моста на Адата до землищната граница на Пловдив. Лентата на община "Марица" също е включена в договора за основен ремонт с фирма „ИСА-2000”, възложен от Община Пловдив, на стойност 14 988 344 лева с ДДС. За да се спази законът, кметът Здравко Димитров иска съгласие от Общинския съвет реконструкцията да бъде завършена до землищната граница на Пловдив и в двете ленти за сметка на градския бюджет. Съветниците  в община "Марица" вече са дали съгласието си тяхната част от булеварда да бъде ремонтирана.

Подобен казус имаше и при разминаването на кадастралните данни на Асеновградско шосе, чийто ремонт преди години пак беше поет от Община Пловдив до Околовръстното шосе. Различни административни стопани на пътища има и в Пловдив. Така едното платно на бул. „Източен” е включено в административните граници на район „Централен”, а другото - в „Източен”. Този куриоз беше станал причина на още един - западното платно беше асфалтирано от кметството на "Централен", а източното остана със стар асфалт, докато райкметът не подписа договор с избраната от района фирма. 

В момента строителите с ударни темпове работят в пресечката на Рогошко шосе, която води към бул. „Марица-север” покрай индустриалната зона. На обслужващата улица с дължина около половин километър трябва да се подменят канализацията и водопровод и да се направи стабилна пътна основа с трайна настилка, която да издържа тежкотоварни камиони. „Първите 150 метра са готови, засипваме изкопа и продължаваме, за да приключим в максимално кратки срокове”, каза представителят на фирмата изпълнител инж. Паун Иванов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Квадратно

Квадратно

06.06.2023 | 12:49

тиквогъзолизците да не натискат минуси а да лапат и изпражненияра на алчния кимет цървулски гробарии мръснии овциии

Отговори
1 1
Ангелина Топчева

Ангелина Топчева

06.06.2023 | 10:12

Много добре, че най-накрая ще се направи!

Отговори
2 1
геодезист

геодезист

06.06.2023 | 09:57

Това не е куриоз а е нормална практика и правило.

Отговори
2 1
Диди

Диди

06.06.2023 | 09:20

След колко кмета ще е завършено всичко.

Отговори
2 4
Квадратната тиква

Квадратната тиква

06.06.2023 | 08:38

Крадлива Здравка няма насищане на пране и краденеи муфтене

Отговори
3 5

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?