2374

Купуват три нови автомобила за Общинското ФБР

Три леки нови автомобила на обща стойност 75 000 лева ще купи Община – Пловдив за пловдивския Инспекторат, наречен навремето Общинското ФБР.

Придобивката ще стане факт,след като на предстоящата сесия съветниците гласуват предложението на кмета Здравко Димитров за изменение на бюджета.  Колите са необходими на служителите на Инспектората, за да правят повече проверки как пловдивчани спазват местните наредби. 

Още дузина промени се предлагат във финансовия план на Пловдив. Зам.-кметът по екология Анести Тимчев иска допълнително 70 000 лева за социологическо проучване за качество на въздуха. В бюджета вече са осигурени 80 000 лева, така че цялата сума за проучването ще стане 150 000. 

За покрива на ОУ „Душо Хаджидеков“, изгорял при пожар, ще се гласуват 470 000 лева, колкото струва вече започналият ремонт. 

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов се надява да получи 500 000 лева за ремонт на ул. „Рилски метох“ и „Станислав Доспевски – подходи към Античния театър и църквата „Св. Марина“.  Съседната ул. „Отец Паисий“ беше реконструирана през 2018 г.  Стаменов предлага  още от бюджета да се заделят 100 000 лева за доизграждане на напоителна система и противопожарни хидранти на Младежкия хълм. Наскоро при пожар на тепето се наложи от „Градини и паркове“ да изпращат водоноски. 

Костадин Язов, кмет на „Южен“, очаква 100 000 лева за аварийни ремонти на улици в района и 59 995 лева за преустройството на шадравана в парк "Молдавия" в сух фонтан с LED осветление.

Масирано изграждане на 8 детски площадки в „Северен“ подготвя районният кмет Стоян Алексиев. Той иска от бюджета 320 721 лева за площадките на ул. „Сакар планина“, Брезовско шосе 2, бул. „България“ 146, ул. „Ст. Заимов“, бул. „България“ 82, ул. „Бързия“ , „Петрохан“ и „Милеви скали“. За всяка площадка има точна количествено – стойностна сметка и проект.

По предложение на зам.-кмета по спорт и социални дейности санитарните помещения в сградата на Гребния канал ще се ремонтират за 390 000 лева. 

Средствата се взимат от разходи, планирани за други дейности, включително и за сметка на средства, предвидени за завършването на  клетия зоопарк. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Общинарите подготвени

Общинарите подготвени

12.09.2022 | 11:29

Браво,така,с проекти и количествено-стойностни сметки,така трябва да е.

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?