Следвайте ни

Купуват имоти по бул. "Македония" заради пробива под гарата

viber icon

Общината ще изкупи имоти по бул. „Македония“ заради пробива под гарата, решиха общинските съветници на редовното си заседание с 33 гласа „за“ и 3 „въздържали се“. Бъдещото съоръжение ще мине между автогара „Родопи” и „Била” , по ул. „Димитър Талев” покрай стадион „Спартак” и ще  стигне до бул. „Македония”. 

За  имот на бул. „Македония” 4 с площ 862 кв. метра  общината ще плати на собствениците 368 936 лева без ДДС.  Данъчната оценка на земята е в размер 42 324 лева. Това означава, че оценката на общината е 314,44 лева на един квадратен метър.  Оценителят на собствениците обаче  смята, че един квадрат в тази зона струва повече – 530 лева. При преговорите двете страни се споразумели за златната среда – 428 лева без ДДС за квадра. Така няма да се стигне до съдебни дела и до забавяне на отчуждителните процедури и предстоящия строеж. 

Повечето  от имотите на бул. „Македония”, които са предназначени за събаряне още през 80-те години на миналия век, са необитаеми. Някои от тях се ползват временно, докато трае отчуждаването, което продължава близо  половин век. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?