Следвайте ни

Купонът на площада за Нова година под въпрос

Палят градската елха на 1 декември

viber icon

Светлините на градската елха ще бъдат запалени на 1 декември, но без да има официално  тържество с песни, хора и ръченици, каквито се организираха досега по традиция.  Шадраванът, върху който  няколко години поред се поставя изкуствено дърво, вече е покрит.  

За Нова година ще има тържество на пл. "Стефан Стамболов",  но при строго спазване на противоепидемичните мерки и при условие че няма разпоредба на здравния министър за отмяна на подобни прояви в страната. "Конкурсът за избор на организатор на събитието е проведен още през септември, ще има концертна програма за два часа, но  няма да се допусне струпване на хора на площада, както беше в предишните години.  Надявам се, че с въведените мерки ще настъпи спад на заразените и да олекне тази мъртва хватка", коментира кметът Здравко Димитров.  Той продължава да се лекува вкъщи, чувства се по-добре и вече провежда онлайн оперативки и срещи.  

Младите борчета на бул. "Свобода" бяха украсени вчера от децата от ДГ „Чучулига“. Над 100 малчугани от всички групи се забавляваха, докато кичеха  с празнични топки и играчки  дръвчетата, разказа кметът на район "Централен" Георги Стаменов, който заедно със заместничката си Фиданка Кацарева  присъстваше на ритуала.  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Какъв купон

Какъв купон

27.11.2020 | 12:28

Ей, ако няма купон на центъра, какво ли ще стане!? Махайте и ш*баната ледена пързалка!!!

Отговори
2 0
Веселба

Веселба

27.11.2020 | 11:29

Не бе! Дайте купони на макс! Да измрем най-накрая. Какви купони се организират за 8 декември,не е истина. После ще има много болни. Българина няма мозък. Изостанал е в умственото си развитие с епохи. И остана новогодишно празненство на площада да има!Б.ахти и смешниците!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?