Следвайте ни

Купчини с капачки в Пловдив! Пловдивчани се обединиха за детска линейка СНИМКИ

viber icon

Купчини от капачки, десетки услужливи доброволци и граждани, обединили се в името на една кауза. Такава е ситуацията в момента пред паркинга на магазин „Метро“ в „Тракия“. Причината – за пореден път Пловдив е домакин на кампанията „Капачки за бъдеще“.  Този път крайната цел е събирането на средства за закупуването и даряването на специализирана детска неонатална линейка. 

Стартът бе даден в 10 часа, макар че още рано в съботната сутрин имаше нетърпеливи, които чакаха да предадат събраните от тях капачки. 

В рамките на час и половина пловдивчани успяха да напълнят с капачки цял камион с ремарке. В процес на пълнене е втори, но с това темпо май и той ще се окаже недостатъчен.


Сред първите, предали своите капачки, бяха възпитаници на училища и детски градини. На паркинга пред "Метро" пристигнаха и два микробуса от селата Ягодово и Крумово, заедно с кметовете им. Те също изсипаха събраните хиляди капачки, за да се включат в благотворителната кампания. 



Впечатление прави присъствието на страшно много родители с деца, които с вълнение искат да подпомогнат събирането на средства за специализирана детска линейка. 





С просто око се вижда, че организацията е перфектна. Постоянно спират коли, от които се вадят пълни огромно бутилки с капачки. Те ползват предоставените от "Метро" колички за пазаруване, за да пренесат събраното до пункта за предаване. Там капачките се приемат от доброволци и вече се товарят в камиона. 



На паркинга в "Тракия" е и инициаторът на кампанията "Капачки за бъдеще" Лазар Радков. "Винаги се радвам да съм в Пловдив. Тук е възможно най-добрата организация по време на тези акции. Хората са съпричастни и предават изключителлно много капачки за каузата", сподели той пред екипа на "Марица". 




Досега кампаниите "Капачки за бъдеще" винаги са били в максимум 18 града. Сега за първи път се провеждат в общо 37, като днес са в Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново и още 10 града. Финалът ще е в София на 30 май. 





"Колкото повече хора се включат, толкова по-бързо ще дойде първата линейка, след това втора, трета и т.н. Вярваме, че ще успеем ЗАЕДНО, защото ЗАЕДНО можем повече!", зоват организаторите. 



снимки от Наташа Манева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Шани

Шани

22.05.2021 | 16:02

Браво, но така ли трябва да се купува медицинска техника, а кражбите на ГЕРБ?

Отговори
1 0
Юлия

Юлия

22.05.2021 | 15:21

Браво на това момче, Лазар Радков. Започна плахо в началото, а какво стана. И аз събирам от самото начало, запалила съм много мои познати. Нека тази инициатива не спира никога.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?