1553

Културната столица предлага невероятна програма утре

Невероятна програма предлага и утре "Пловдив чете"!

На Литературен кът към Алеята на книгата на 15 юни от 10:30 ви очакваме на „Палатката с истории – работилница за сприятеляване“. (5+ години), където Петя Кокудева ще сподели истории за близки и далечни земи, а срещата ще продължи с творческа работилница. Събитието се осъществява с подкрепата на ООН за бежанците (ВКБООН) в България.

В 11:30 Олга Василевска с подкаста „Нов човек“ и рубриката „Малки приказки“ гостуват на Пловдив чете 2024. Следобед в 15:30 гостите от издателство Carrot ни канят да попътуваме с Крум и да помагаме на различни герои да намерят пътя си с картите  „Пътуваща Луна“ с игра на сцената (5+ години).

В 17:00 ч. за малки и големи Театър Хамелеон с авторски уличен спектакъл „Музиката е в нас“ ще ни представят актьорите Даниел и Даниела Русеви. Съдбата на двама души е преплетена в музиката. Тя ги разделя и ги събира. Чрез музиката те дишат, живеят и общуват, защото тя е навсякъде около нас. А любовта и щастието се крият в малките неща. Подходящ е за всякакви възрасти.

В 10:30 ч. Издателство „Летера“ организира за пловдивчани и гостите на града пешеходни разходки с опознавателна цел „Духовни маршрути“: Пловдив по пътя към модерния свят, със сборен пункт на Площад „Съединение“.

По традиция в рамките на Пловдив чете в ПРЕГЕ в Радио Пловдив, Студио 1 в 11 ч. Младен Влашки ще посрещне гост на живо - Васил Върбанов, с плейлист по списание Страница.

В 12:30 отново в Радио Пловдив в разговор с Рада Ганкова, Цветомила Димитрова и Ина Иванова заповядайте и опознайте латиноамериканската литература. Преводачката на забележителния бразилски роман „Торто арадо“, който беше включен в краткия списък за наградата International Booker prize 2024, разказва повече за модерните гласове в латиноамериканската литература.

Отново в партньорство с ВКБООН Пловдив чете ви кани на „Убежището на книгата“ – дискусия в разговор със Здравка Евтимова, Петя Кокудева и бежанци от Украйна и Сирия. Те ще споделят собствения си опит за това как по един или друг начин намират убежище в книгите от всекидневието.

В 17:00 заповядайте в Къща Верен Стамболян (ул. „Кирил Нектариев“ № 15) с покана от Пловдив чете и Сдружение „Литературна къща“ (Страница) за разговор за „Висящите полета на българската литература“ – с участието на автора на изследването Борис Минков и редколегията на списание „Страница“ Клео Протохристова, Гергина Кръстева и Младен Влашки.

След това продължаваме с пълна програма в Bee Bop Café (ул. „Уилям Гладстон“ 1). В 18:00 ч. в разговор от двете страни на дебюта очакваме Катя Димитрова – „Плач по всички жени преди мен“, носител на литературната награда в раздел поезия „Южна пролет“ и Мартин Кръстев, лауреат на „Златното яйце“ на НМКП „Веселин Ханчев“.

В 19:00 отново в Bee Bop Café създателите на издателство „КОТА 0“ ще разкажат за това защо от автори решиха да станат и издатели. Литературно четене и диалог с участието на Иван Димитров, Захари Захариев, Стефан Иванов, Светослав Тодоров и Стефан Икога.

В 20:30 завършваме вечерната програма в Bee Bop Café с поезия и музика. Издателство „Скрибенс“ представя книгите „Портокал“ на Нинко Кирилов, „Въпрос на оцеляване“ на Маламир Николов и „Неизвършени престъпления“ на Анастасия Стоева. Модератор на събитието е Анна Лазарова. След края на поетичната част група „НАСАМЕ“ (Георги Гаврилов – китара и текст, Кирил Коев – китара и вокал, Карел Маринович – китара и вокал, Иван Петров – бас, Веселин Викьов-Вазу – барабани) ще изпълни свои авторски парчета и алтернативни кавъри.Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?