Следвайте ни

Кукли, огън и базар превземат Капана

Два големи фестивала ще изпълнят с живот артквартала през уикенда

viber icon

Два големи фестивала ще изпълнят с живот Капана през този уикенд. 80 майстори на бижута, аксесоари, облекло, декор, натурална козметика, биохрани и други ръчно изработени изделия ще разположат шатрите си в артистичния квартал на Пловдив.

Посетителите ще се насладят и на отбрани вкусове от майсторските ръце на най-добрите родни и международни производители на качествени храни и напитки. Базар Капана тази година ще замести есенното издание на Капана Фест и ще предложи също оригинална  музикална програма.

На сцената на Малката главна в петък вечерта ще чуем MixMe и Ramsey Hercules, в събота ще свирят Ivo Mateef и DJ Jijo, а в неделя - Illin Papazyan и Dj Todd. Големият пловдивски базар за грамофонни плочи отново ще зарадва с уникални находки феновете на качествения винил, а украсата в стила на Капана Фест ще превърне това тридневно изживяване в истински празник в сърцето на града.

По същото време ще избухне и уличният фестивал 6Fest Kapana. Фестът е създаден в Габрово през 2017 г., за да обогати карнавалната традиция на Столицата на хумора и да подкрепи превръщането на най-старата градска зона в Габрово Шести участък в квартал на изкуствата. Сега ще се пренесе под тепетата. Фестивалът ще представи съвременен цирк, куклен театър, улична магия, парад на кокили, огнено и светлинно шоу, спектакъл с марионетки с участието на улични артисти от Пловдив, София, Варна, Габрово и др.

В събота от 11 часа на Ядрото старт на фиестата ще даде кукленото шоу "Концертът на куклите" на театър "Мале-Мале" от София, а от 16 ч. започва шоуто с кукли на конци на SoulMade Theatre Company. Забавата ще продължи с цирковото шоу на цирк “Играчка-Плачко”. В 17 ч. из Капана ще тръгне шествието на кокили на Театър на огъня и сенките Fireter.

В 18 часа своето представление ще представи варненският цирк „Variété PLAN B“, а час и половина по-късно артистите ще направят огнено и светлинно шоу. По същото време на улиците „Загреб“ и „Златарска“ ще върви улична магия с

Quick Hands Project.  Входът е свободен за всички събития. Представленията са подходящи за деца и възрастни.


 

Руслан Йорданов

Руслан Йорданов

Журналист - екип "Култура"

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?