Следвайте ни

Кукла за 100 лева яде каша и пълни памперса

Родители броят по 20 лева за дрешка на играчката, количката й - 54 лв.

viber icon

Измислиха кукла, която яде бананова каша и, както подобава, след това пълни памперса. Бебе Аморе Пипи Попо дебютира в България миналия месец, но вече е в топ три на желанията към Дядо Коледа, убедена е собственичката на детски магазин „Касида" Донка Гърдева. Куклата с дълго име плаче и се смее, мърда с устичка, прозява се, заспива, повдига коремчето си все едно диша и цапа памперса си. Но като всяко бебе си има своите харчове. В комплекта, който се продава от 85 до 99 лева, влизат куклата с пакет памперси, купичка за приготвяне на храна, бутилка за хранене, лигавник и две пликчета храна. И тъй като бебето няма да се ограничи с ядене два пъти на ден, родителите на „малките майки" да отварят портфейлите. Допълнителни десет броя кашички струват 9.90 лева или еднократния порцион идва по левче. Памперсите на Пипи Попо също са под бройка, а тя има безотказна храносмилателна система, така че и за това трябва да се мисли.

Куклите, имитиращи едно към едно истинските бебета, са много търсени, категорични са продавачките в детски магазини. Те са произведени в Китай, но под лиценз на италианска марка. Зарибяването е голямо - куклата Чичобело например, която след команда пляскане с ръце започва да пълзи, е много суетна. Тя има нужда от моден гардероб, а дрешките в него струват точно колкото за живо пеленаче - по 19.90 лева. Хубавото е, че в цената влиза целият комплект одежди, включително и чорапките. Чичобело се вози на специална количка, пардон колички: лятната е 24 лева, а зимната - 54 лв. А количка без подходяща чанта с аксесоари не върви. Кутията на Чичобело струва 29.90 лева и съдържа жизненоважни артикули като биберона, вилица, лъжица (някои Чичобели се развиват по-бързо от останалите, зависи от възпитанието), термометър, шампоан, гребен и четка - класическото пълзящо Чичобело има нежна руса косица. Бебето на четири крака струва около 62 лева, но явно не е толкова атрактивно колкото...болното бебе Чичобело. В „Хиполенд" то струва 89.99 лева, а по други магазини стига и стотачка. Срещу тази сума бебето вдига температура. Да, претоплянето му се доказва с термометър от най-модерните, който се поставя в ушенцето, а бебето съвсем достоверно се зачервява. И плаче жално. Болното Чичобело е предназначено за деца, които имат афинитет към лекарската професия, мъчат се да намерят възпитателен ефект в тъжната картина продавач-консултантките. Срещу стотарката родителите инвестират и в комплект за първа помощ на бебето - сироп за кашлица, стетоскоп и... спринцовка. Като в Спешно отделение! Има го и сюжета д-р Дулитъл - в този случай дечурлигата лекуват кученце, като му слагат чудодейно лекарство с инжекция. В резултат излекуваната пухкава играчка скимти жизнерадостно. Ролята на ветеринарен доктор излиза около 65 лева.

В „Хиполенд" специално за коледните празници предлагат говорещ папагал, зареден с 45 думи, фрази, звуци и ефекти, но и с възможност за запис на допълнителни. Пернатото за 199 лева се храни, люлее се и си чисти перата само.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?