Следвайте ни

Кубици вода изтичат в канала до Четвъртък пазара

ВиК: Планираме ремонта за днес, но имаме много аварии

viber icon

Питейна вода тече от разваления кран в градинката до Четвъртък  пазара между улиците „Цар Самуил”, „Цар Калоян” и „Ангел Кънчев”, увеличавайки загубите на В и К – ЕООД, а съответно и сметките на абонатите. Куриозът е, че водата се излива върху паважа, а не в градинката, където цялата трева е изсъхнала, сякаш е пустиня.

Алек Тиморян , който работи на ул. „Ангел Кънчев”, алармира „Марица” за течовете, които според него продължават вече четири месеца.

„Кой е отговорен за това престъпление? Кой плаща тази вода? Няколко пъти сезирах В и К – Пловдив, но реакция няма. Докато персонално от ръководството на дружеството не започнат да събират пари за изтичането на водата, проблемът няма да се реши. На час се губят минимум кубик и половина вода. Нека шефът на В и К да сметне колко пари са отишли за този период  на вятъра”, разгневено коментира Тиморян.

Главният инженер  на В и К Антон Гълъбов увери, че  в графика е предвидено отстраняване на аварията и че ремонтът е планиран за днес. „Имаме много аварии и реагираме най-напред там, където е особено важно”, каза инж. Гълъбов.

Преди време в градинката зад Четвъртък пазара имаше бензиностанция, но тя отдавна не работи. От обекта са останали шахти , бетонирани площадки и стар павилион, около който се образува  цяло сметище  - маркучи, кашони, тротоарни плочки, жици. Голям бетонов цилиндър е превърнат в кош за отпадъци, около храстите са струпани вехтории.

Боклучарник -  обобщава ядосано Алек Тиморян.

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Юлия

Юлия

29.07.2021 | 10:35

Да, ама няма да стане. Доколкото знам, печалбата до голяма степен им зависи от загубите. Ако те се отразяват на заплатите им няма да е така.

Отговори
4 1
Филибелия

Филибелия

29.07.2021 | 09:48

Разстреляй двама-трима и нещата ще потръгнат. Колкото до водата изливаща се напразно-да се заплати от шефа на ВиК Пловдив!

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?