49

КТ “Подкрепа“ избира ръководство на конференция

С водосвет и в препълнена зала започна XI Редовна отчетно-изборна конференция на Синдикалния регионален съюз "Подкрепа". Над 100 души, представители на синдиката от цялата страна, се събраха в Голямата конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов“. 

Отчет на дейността и финансовите отчети  на синдиката за изминалите 4 години ще направи лидерът на регионалната организация  Атанас Кръстев, ще се приемат теми и намерения за работа в следващия мандат и ще се избере ръководство на регионалния синдикат в лицето на Изпълнителен съвет, председател и секретар.

 „Освен свършеното в областта на образованието, здравеопазването, социалното партниране на общинско и областно ниво в област Пловдив, в която влизат 17 общини. акцентът в доклада ще е върху заетостта, определяна от бизнеса на територията на Пловдив, каза за „Марица“ синдикалистът. 

„В момента градът е една наситена територия по отношение на бизнеса. Цели семейства от Южен-Централен район вече станаха граждани на нашия град и областта. В отчета представям проблемите, с които сме се сблъсквали в тази насока, което основно засяга условията на труд на тези хора, начина на кариерното им развитие, трудово-правните отношения, основно в частта на доходите и заплатите  им в период на висока инфлация и галопиращи цени. След 1990 година в момента имаме една от най-високите инфлации за България. Като едно от най-важните последни постижения на синдиката е увеличаването на заплащането на нощния труд, който от 20 стотинки е стана приблизително 2 лева“, каза лидерът на синдиката. 

За избора на местно ниво Атанас Кръстев заяви, че ще се кандидатира отново за поста. „Принципът на организацията ни, за разлика от този на политическите партии,  е пирамида отдолу нагоре. При нас винаги е бил важен принципът за избор от нашите членове. Затова, за разлика от много партии, които от 89 година до сега вече са изчезнали от политическата сцена, при нас този принцип съхрани организацията. Това е, защото основната й цел е да защитава правата на работниците и служителите, както и техните семейства от всички сектори. Независимо дали са държавни, частни или общински“, каза синдикалистът.

Да уважат събитието дойдоха президентът на КТ "Подкрепа" инж.Димитър Манолов, Почетния Президент на синдиката д-р Константин Тренчев, г-н Александър Загоров, икономическият експерт -г-жа Ваня Григорова, кметът на Община Пловдив  Здравко Димитров и регионални лидери на организацията. Поздравителен адрес е изпратил Областният управител Ангел Стоев.

След дискусията по предстоящите теми за следващия мандат се очаква в рамките на деня да бъде избрано и ръководство за следващите 4 години.

 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 2 оценки
1/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?