Следвайте ни

Крум вече 65 г. подарява цветя на жена си без повод

viber icon

88-годишният Крум Иванов от Пловдив все още подарява цветя без повод на съпругата си Цена. Миналата година двойката отбеляза платинената си сватба. 

Иванови имат син и дъщеря, а днес се радват и на 4-ма внуци и двама правнуци. Дядо Крум срещнал за пръв път любовта на живота си - на една от вечеринките в Капана. Малко преди да влезе в казармата пък, предложил на любимото момиче да станат гаджета. Случило се в далечната 1950 година, когато той бил на 21 г., а тя само на 18 г. Романтичното предложение дошло по време на разходка из Стъргалото, както наричали тогава алеята срещу Централна поща.

Влюбената девойка обещала да го чака. Цели 3 г., колкото траела военната служба тогава, двамата си разменяли писма. Веднага щом се уволнил, Крум предложил на момичето да останат завинаги заедно. „Тогава нямаше булчински рокли и пищни тържества като днес. Аз бях с костюм, тя - с поличка и блузка. Отидохме в Гражданското, беше един офис до днешните Хали. Запазих час и  заедно с кумовете отидохме, за да подпишем”, спомня си дядо Крум.

И след 65 г. съвместен живот съпрузите смятат, че все още има много неща да си кажат, когато седнат заедно на масата. Най-често връщаме спомените назад за новогодишни вечери и празници, за лудите танци на младини.  „Цена още обича да танцува валс, аз пък си падам по хорото”, разказва Крум. И обяснява, че на платинената и на диамантената сватба не слязъл от дансинга. 

Според двойката рецептата за вечна любов и успешен брачен живот е търпението. Днес младите трябва да бъдат по-търпеливи и отстъпчиви един към друг. Разбирателството и обичта са нещата, които сплотяват и водят едно семейството напред, смята пенсионерът. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Dimana

Dimana

14.02.2020 | 21:44

честито! Бъдете здрави и давайте пример на другите

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?