Следвайте ни

"Къртеви" носели луканки на подкупните инспектори от ДАИ

Оставиха в ареста тримата инспектори

viber icon

Известна месарска фирма носела луканки на арестуваните даяджии

Тримата инспектори на ДАИ - Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев, остават в ареста по обвинение за изнудване и подкуп. Това постанови окръжната съдийка Екатерина Роглекова, като потвърди искането на прокурора Георги Гечев за налагането на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" на арестуваните.

Съдийката отхвърли аргументите на адвокатите, че няма достатъчно доказателства по делото.

Стана ясно, че исканите подкупи са били в размер до 5000 лева. Един от свидетелите - Стоян Къртев, собственик на известната месарска фирма, е бил изнудван за пари и месни продукти. Срещата е била уговорена на паркинга на бензиностанцията на Околовръстното шосе. Там Къртев е занесъл 300 лева и месни продукти - салам и луканка.

Свидетелката Радосвета Дончева е разказала по време на разпита, че инспекторите са й поискали 300 лева, като са й обяснили, че трябва да ги остави в тоалетната на сградата на ДАИ. Тя оставила парите в кутия от цигари.

Сумите, които фирмите трябвало да плащат, са били в обичайния размер от 1500-1800 лева. При проверка, извършена от софийската централа на ДАИ, е установено, че всички тези фирми са имали нарушения, но при констатацията инспекторите са съветвали собствениците да платят, вместо да им съставят актове. По този начин са били прикрити над 10 нарушения.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?