Следвайте ни

Кръстю Кръстев: Трябват добри идеи и планиране, а не мрънкане

viber icon

Директорът на Драматичния театър Пловдив Кръстю Кръстев се надява с нови идеи и по-добро планиране да се преодолее евентуален отрицателен ефект от новата методика за финансиране на държавните културни институции, която предстои да бъде приета окончателно до края на годината. „Тя е да се ограничат някои неточности, които съществуваха по предишната. Човек трябва да планира и да се аргументира. Когато не прави това, той мрънка. А това е нещо, което аз лично не обичам”, смята Кръстев.

При старото финансиране Драматичен театър натрупваше всяка година големи преходни остатъци. Това са средства, които не е успял да усвои. За тази година досега те са 2,224 млн. лева. За операта са 1,6 милиона лева. Според директора на театъра преходните остатъци са „хубаво нещо, ако можеш да ги направиш”.

Той не смята, че новата наредбата цели някаква уравниловка между добре работещите театри като Пловдивския и тези, които трупат загуби като Благоевградския. „Това няма да засегне осъществяването на големи спектакли като „Одисей”, а само тези, които са в графата „Продуциране на чужди проекти”, убеден е Кръстю Кръстев.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?