Следвайте ни

Кърпят Околовръстното на цена, колкото новото трасе до Асеновград

viber icon

Ремонтът на Околовръстното шосе  на Пловдив излиза златен. Така коментираха в строителната гилдия старта на проекта. Целият участък между  кръстовищата  за Асеновград и Пазарджик е с дължина 14 км. В заданието е включено премахване на старата настилка, изграждане на канавки, отводняване, ремонт на съоръженията и полагане на три пласта асфалт. Обществената поръчка, възложена от АПИ на „Европейски пътища”, беше на стойност 25 млн. лева, без да има дори и с 10 см разширение на тясното  платно.

Толкова -  около 25 млн. лева - струва изграденото преди три години насред полето ново платно от Пловдив до Асеновград с дължина  10 км, отводняването, рехабилитацията на съществуващото платно (още 10 км), с премахване на старата настилка и полагане на асфалт, с изграждане на кръгови кръстовища, мантинелите, маркировката.

Ремонтът на Околовръстното шосе започна преди половин година и за  шест месеца беше асфалтирана само половината от пътя - от Асеновградско до Коматевско шосе, а в участъка работеха по две-три машини и малобройна бригада. Случваха се дни, когато на възловото трасе нямаше дори и един работник. 

След констатациите, че на шосето са допуснати грешки и според хората монтираните  мантинели го превръщат в „улей на смъртта”, служебното правителство реши временно да спре ремонта, за да се нанесат промени в проекта. В резултат 6 км от Коматевско шосе до Пазарджишко, където настилката е най-лоша, продължават да тровят нерви на шофьорите и създават риск.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Бат котю

Бат котю

20.07.2021 | 19:16

Не знам как става,че имало пълно съгласие за околовеъстното ,относно мантинелите,били добре!А бе хора,има нормативи на АПИ и там за второкласен път има банкети и те са 1.20 м.След тях отвън е мантинела и канавка,а на 50 см от асфалта са мантинели върху съоръжения,каквито няма,примерно водосток,но той има тротоар,затовя е мантинелата!Изобщо е голямото лапане,а ние да мрем на пътя,защо сме им на гладниците?

Отговори
3 0
ГЕРБ

ГЕРБ

20.07.2021 | 15:43

Крадене! Крадене! Крадене!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?