Следвайте ни

Кърпят бул. "Цар Борис III Обединител"

Шофьорите трябва да внимават, като карат по бул. "Цар Борис III Обединител"  в участъка между Сточна гара и Тунела юг. Срещу сградата на ПУ "Паисий  Хилендарски" на няколко места е изрязан асфалтът, за да се положи нова настилка. "Каретата" са по-опасни и от дупките, защото режат гуми при по-непредпазливо шофиране.  

 

Ремонтът се извършва от Община Пловдив. В Пловдив е въведена лошата практика - за по-удобно строителите изрязват разрушения асфалт на цялото трасе и си тръгват, а след ден, че и три, започват да запълват с асфалтова смес. Това създава доста неудобства на шофьорите и е опасно за трафика. 

 

Двете платна на булеварда до Университета бяха асфалтирани през 2012 г. От западната страна обаче станаха няколко пробива на водопровод, тъй като тръбите не бяха подменени. Участъкът покрай ПУ "Паисий Хилендарски" е разкопаван по тази причина няколко пъти. Пукнатини в асфалта бяха се появили и на другото платно още на следващата година. 

 

 

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

4000

22.08.2019 | 08:41
4 1

Тези дупки , а и не само те са от години , а се появиха година след ремонта . Нали асфалта имаше 7 г. гаранция ? Изпълнителят плащал ли е до сега неустойки ?

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?