Следвайте ни

Кристо ли опакова Пловдив? Опасен кабел виси на метри от училище

viber icon

Пловдив е опасан с кабели, сякаш е част от инсталация на Кристо. За седмица проводниците от изоставената контактна мрежа за тролейбусния транспорт провиснаха на 3 места, като днес се наложи полиция да отцепва едното платно на Бетонния мост заради жица, паднала на пътя.

Втора седмица пък общината води битка с доставчиците на кабелна телевизия и интернет, чиито снопове с проводници грозят фасадите на старите панелки и някои нови жилищни сгради.    

За капак в „опаковането” се включиха и от EVN, алармира читателката на "Марица" Ивелина Иванова. Преди минути тя изпрати снимки на висящ кабел на енергоразпределителното дружество, стигнал чак до земята.    

„Този кабел на ЕVN виси така втори месец. На две места е стигнал до земята. Вероятно за да го изпънат, служители на дружеството старателно са го омотали около едно дърво. Проблемът е, че през кръстовището на ул. „Скопие” и ул. „Лазар Маринчешки”, до което виси кабелът, всеки ден минават стотици, включително и малки деца. Не знаем дали кабелът е под напрежение, но не би трябвало да виси така на 50 м от училище „Св. Константин Кирил Философ”, коментира читателката на „Марица”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Св.. Ерм

Св.. Ерм

11.08.2021 | 17:43

Нее бее! Виновен за тези кабели и за всички скъсан жици в Пловдив е Батаклиев! Тези хорица в общината като чуят за този човек и се наакват! За всичко им е виновен той а не те с крадливите душички, съсипали транспорта и града!

Отговори
1 3
jjj

jjj

11.08.2021 | 15:59

Това е стар кабел за кабелна телевизия - ток по него няма!! Целия град е опасан с такива, а трябваше отдавна да се премахнат и всичко да мине под земята. Някои оператори минаха на подземни съоръжения и кабели, но не си направиха труда да си демонтират сами старите въздушни кабели!

Отговори
3 0
Бай Тошо

Бай Тошо

11.08.2021 | 15:37

Няма как да е Кристо - иконата на седесарите беше родоотстъпник, срам го че бил българин, сякаш си избираш род и родина, какав талант може да е, смешен тип!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?