Следвайте ни

Край с айляка по автогарите, половината рейсове спряха СНИМКИ

viber icon

Пусти автогари и пътници, които вече цепят на секундата на тръгване на автобусите – това е начинът, по който пловдивчани пътуват до другите населени места. 

Между половината и две трети от междуградските рейсове са спрени заради извънредното положение. На самите автогари няма жива душа. 

Минути преди заминаването на рейсовете пристигат пътуващите. 

Няма го предишното идване много по-рано и мотане по кафенета и закусвални, разказват на единствената работеща каса на автогара „Юг”.

Автобусите за Стара Загора и Сливен са спрени напълно. Тези за близките дестинации като Брестовица са разредени така, че да пътуват най-много веднъж на 3-4 часа. Спрени са 6 от рейсовете за селото – в 6.00, 9.40, 13.30, 16.20, 17.10 е 18.20 часа.

Не пътуват и 5 от бусовете по маршрута за София – тези в 6.00, 7.30, 9.00, 10.30 и 12.30 часа. 7 са спрените за Асеновград, а тези за Пазарджик – 4.  

Тоалетната на автогара отчете вчера мрачен рекорд – две посещения за целия ден. 

Входът на „Родопи” откъм подлеза на гарата е затворен напълно. Заобикаля се по стълбите отстрани. 

Бусовете до близките дестинации като Куклен, Марково, Белащица или Храбрино, които обикновено в делнични дни пътуват на всеки 40 минути, сега са орязани на две трети. 

Има автобус в 8 и в 11 часа, обясни възрастен мъж, който живее в Храбрино. Част от билетите се продават от шофьорите, а другите от една работеща каса.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?