4020

Край на тарикатлъците със служебните паркоместа в Пловдив! Правят ги 24/7 срещу по-висока такса

Съвсем скоро ще дойде краят на тарикатлъците със служебни паркоместа. По изпълнението на тази задача работи шефът на ОП "Паркиране и репатриране" в Пловдив Нъшан Деркалестаниан. Пред "Марица" той посочи, че идеята злоупотребите да се намалят до минимум. 

"Ще настояваме за преразглеждането на действащата нормативна уредба, най-вече що се касае за служебните абонаменти за паркирането и престоя  в Синя зона. Идеята е да се въведе режим на удължено работно време. Сегашният режим, който касае всички служебни абонаменти е от 08.00 до 18.30 часа, какъвто е и на Синя зона. В Наредбата е упоменато за възможността за удължено работно време за служебните абонаменти, но проблемът е, че няма цена, по която да таксуваме. Цената се приема с решение на Общинския съвет, но до момента няма приета такава. Това е едно от предложенията, които мислим да внесем – да се помисли за такъв вид услуга - служебен абонамент с удължено работно време", посочи Деркалестаниан.

По думите му тази услуга би била в интерес както на Общината, тъй като цената на абонамента ще е по-висока от стандартната, така също  и на бизнеса, защото ще се задоволят нуждите му.  "Има много бизнеси, много лечебни заведения и медицински центрове, които са с в режим на удължено работно време.  В момента ставам свидетели на много случаи, при които нерегламентирано си пазят местата 24/7. Когато се въведе такъв абонамент,  те ще се възползват от него, а Общината ще повиши приходите си. ,Тогава всичко ще бъде регламентирано и няма да има проблеми", убеден е шефът на ОП "Паркиране и репатриране" в Пловдив.

Деркалестаниан обясни, че много хора не спират на места, където видят надпис "служебен абонамент". А могат и имат право. "От понеделник до петък след 18.30 часа реално всеки може да паркира на такова служебно паркомясто, също в неделни и празнични дни. Действието на служебния абонамент не е валидно за този период.  Много от гражданите не знаят това и водим информационна кампания в тази насока", каза още Нъшан Деркалестаниан. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?